Криминальная хроника Украины на 17.09.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6 650 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 709 (40,7%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 5 вбивств, 6 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 5 розбійних нападів, 29 пограбувань та 9 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 34 особи. У правопорушників вилучено чотири пістолети, гвинтівку, шість обрізів мисливських рушниць, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату та 417 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 14 осіб, в яких вилучено 114,2 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 27 916 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 52 підозрювані особи.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 124 дорожньо-транспортні пригоди із потерпілими, у яких 16 осіб загинуло та 142 – травмовано.

У Добровеличківському районі Кіровоградської області 14 вересня на городі домогосподарства місцевого жителя було знайдено мертвою з ножовими пораненнями 22-річну місцеву жительку. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 14 вересня ножем вбив потерпілу й викрав мобільний телефон.

У місті Житомир в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох місцевих жителів. Попередньо встановлено, що вони ввечері 27 серпня в зазначеному місті, з хуліганських спонукань, завдали ножових поранень 50-річному місцевому жителю.

У місті Звенигородка Черкаської області 15 вересня на вулиці було знайдено мертвим із ножовим пораненням грудей місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 15 вересня на вулиці зазначеного міста вбив ножем потерпілого під час сварки на ґрунті неприязних стосунків.

У місті Одеса 16 вересня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він удень 15 вересня на вулиці зазначеного міста відібрав у 61-річного місцевого жителя мобільний телефон.

У Корецькому районі Рівненської області працівники міліції затримали 62-річного пенсіонера, у будинку якого вилучено 80 кілограмів макової соломки та 34 набої до різної зброї.

У Києві 15 вересня в квартирі за місцем тимчасового проживання працівники міліції затримали громадянина сусідньої держави, у якого вилучено 20 кілограмів суміші для паління (містить наркотичний засіб).

У Харкові 15 вересня на залізничній станції працівники міліції затримали громадянина сусідньої держави, у якого вилучено 12,89 грамів канабісу.

На Львівщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника банку, котрий, за попередньою змовою з приватним підприємцем, без належної перевірки заставного майна останнього, надав йому кредит у сумі 150 тисяч доларів США. Органами слідства внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

У Волинській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника навчально-наукового центру післядипломної освіти одного з університетів. Він вимагав та отримав 500 доларів США хабара від жителя обласного центру за вирішення питання щодо вступу останнього до вказаного навчального закладу. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Івано-Франківщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили міського голову, котрий у 2007 році підробив рішення міської ради про виділення місцевому жителю земельної ділянки загальною площею 0,15 гектара для ведення особистого селянського господарства. Унаслідок протиправних дій державі завдано збитки на суму 52 тисячі гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.

МВС України
 

You may also like...