Криминальная хроника Украины на 19-20.09.2010

Криминальная хроника Украины на 19-20.09.2010 

19.09.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 920 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 168 (36,6%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 2 вбивства, 11 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 1 розбійний напад, 18 пограбувань та 5 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 26 осіб. У правопорушників вилучено чотири пістолети, гвинтівку, сім обрізів мисливських рушниць, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, три гранати, 300 грамів вибухівки та 735 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 6 осіб, в яких вилучено 15,7 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 25 350 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 12 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 138 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 15 осіб загинуло та 176 – травмовано.

У Мукачівському районі Закарпатської області 17 вересня у лісовому масиві було знайдено мертвою з травмою голови місцеву жительку. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 17 вересня, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілій під час сварки на ґрунті неприязних відносин.

У місті Дніпропетровськ 9 вересня на вулиці було знайдено мертвим із тілесними ушкодженнями місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 8 вересня на вулиці вказаного міста завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілому під час раптово виниклої сварки.

У місті Верхівцевому Верхньодніпровського району Дніпропетровської області в будинку 73-річного пенсіонера працівники міліції вилучили пістолет Макарова.

У Миколаївському районі Миколаївської області працівники міліції затримали місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено гвинтівку, три гранати, 256 набоїв до різної зброї та п’ять електродетонаторів.

У Маловисківському районі Кіровоградської області працівники міліції затримали місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 10 кілограмів марихуани.

У місті Нова Каховка Херсонської області на вулиці працівники міліції затримали місцевого жителя, у якого вилучено 275 грамів метамфетаміну.

У місті Чернівці 18 вересня працівники міліції затримали двох місцевих жителів та іноземного громадянина, у яких вилучено 1 010 пігулок екстазі.

У Черкаській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника приватного підприємства, котрий, з метою невиплати боргу товариству з обмеженою відповідальністю, зареєстрував інше товариство з обмеженою відповідальністю та перевів усі активи приватного підприємства на рахунок новоствореного товариства, чим завдав збитки ТОВ на суму 750 тисяч гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

У Кіровоградській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника ГУМНС України в згаданій області, котрий вимагав та отримав 4,4 тисячі гривень хабара від представника громадської організації за сприяння в отриманні дозволу на відкриття офісного приміщення згаданої організації. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Харківщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітників акціонерної компанії, котрі отримали 1,5 тисячі гривень хабара від місцевої жительки за непритягнення її до адміністративної відповідальності за несанкціоноване підключення до електромережі. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Запоріжжі працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили працівника оперативної групи воєнізованої охорони державного підприємства, котрий вимагав та отримав 5 тисяч гривень хабара від місцевого жителя за приховування від органів внутрішніх справ спроби незаконного вивезення останнім металобрухту з території залізничної станції. Транспортною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

20.09.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 317 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 866 (35,1%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 1 вбивство, 6 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 1 розбійний напад, 13 пограбувань та 6 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 4 особи. У правопорушників вилучено три одиниці саморобної вогнепальної зброї та 38 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 3 особи, в яких вилучено 13,9 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 22 868 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 15 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 121 дорожньо-транспортну пригоду із потерпілими, де 17 осіб загинуло та 155 – травмовано.

У місті Вільногірськ Верхньодніпровського району Дніпропетровської області в будинку місцевого жителя було знайдено тіло господаря з термічними опіками та з аналогічними ушкодженнями й ознаками удушення тіло його тещі – 88-річної пенсіонерки жительки міста Дніпропетровська. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 3 вересня в місті Верхівцевом зазначеного району в будинку потерпілого молотком убив господаря та задушив його тещу під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв й, з метою приховування злочину, підпалив їх тіла.

У Совєтському районі Автономної Республіки Крим 18 червня цього року на подвір’ї власного домогосподарства було знайдено мертвим із ножовими пораненнями місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції встановили, що вранці 18 червня в згаданому будинку місцевий житель ножем убив потерпілого під час сварки, після чого повернувся додому й покінчив життя самогубством.

У місті Перевальськ Луганської області на вулиці було знайдено мертвим із ножовими пораненнями місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 17 вересня на вулиці зазначеного міста ножем убив потерпілого під час сварки на ґрунті неповернення грошового боргу.

У Києві 19 вересня працівники міліції затримали іноземного громадянина та жительку міста Кривий Ріг. Попередньо встановлено, що вони, зламавши замки вхідних дверей, проникли до квартири 34-річного безробітного місцевого жителя й викрали 5,2 тисячі гривень.

У Мостиському районі Львівської області на території міжнародного автомобільного пункту пропуску працівники міліції затримали жителя міста Трускавець, у якого вилучено 1 050 пігулок трамадолу.

У Харкові 19 вересня на залізничній станції у вагоні поїзда працівники міліції затримали громадянина сусідньої держави, у якого вилучено 260 грамів конопель.

У Львові працівники міліції затримали місцевого жителя, у квартирі якого вилучено 290 пігулок трамадолу та 15 грамів марихуани.

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили трьох співробітників державного підприємства. Вони впродовж останніх двох років реалізували приватному підприємству 735 тонн вугілля, а виручені кошти привласнили, чим завдали збитки державі на суму 322,7 тисяч гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

У Дніпропетровській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника дозвільного центру райдержадміністрації, котрий вимагав та отримав 102 тисячі гривень хабара від приватного підприємця за сприяння у видачі йому акту державної приймальної комісії про введення в експлуатацію магазину промислових товарів. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Дніпропетровській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітницю податкової інспекції, котра вимагала 10 тисяч гривень хабара від директора приватного підприємства за зменшення штрафних санкцій за виявлені порушення під час проведення перевірки вказаного підприємства. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.15 та ч.2 ст.368 (замах на одержання хабара) КК України.

МВС України
 

You may also like...