У Хмельницькому затримано «злодія-гастролера» з Молдови

У всіх перевагах послуг державної служби охорони особисто переконався мешканець Хмельницького, який завбачливо довірив безпеку свого помешкання професіоналам. І не пошкодував, адже якби не сигналізація і швидка реакція групи затримання ВДСО, чоловік міг би залишитися без нажитого за довгі роки важкої праці майна. 

Справа у тому, що на початку вересня до Хмельницького з Молдови завітав справжній фахівець квартирних крадіжок, який уже неодноразово відбував покарання за свої злодійські оборудки. Востаннє він вийшов з-за ґрат менше року тому і знову взявся за своє. Приїхавши до Хмельницького, 33-річний молодик винайняв тут кімнату і приступив до справ. Придбавши детальну карту обласного центру, крадій уважно її вивчив, визначивши приватні сектори, у яких найкраще «працювати», а потім, скориставшись послугами таксі, безпосередньо до них навідався аби обрати конкретні будинки, де, на думку злодія, мешкали заможні господарі. Зазвичай він орієнтувався на сучасні пластикові вікна, дорогі гардини, вхідні двері та інші зовнішні показники достатку у домі. 

Коли так званий «підготовчий» етап був позаду, молодик повертався до обраних помешкань уже з інструментом, за допомогою якого проникав у середину житла через ті ж таки пластикові вікна. І робив це серед білого дня, коли господарі були на роботі. Грабуючи, чоловік не гребував нічим. Окрім грошей та коштовностей, міг прихопити і новий одяг, який прийшовся до вподоби: уже під час обшуку і затримання у нього вилучили два новеньких костюми, які належали одному з обкрадених чоловіків.

На щастя, доля розпорядилася так, що коли крадій йшов на свою останню справу, маючи намір після неї повернутися з награбованим на Батьківщину, він потрапив саме на помешкання, обладнане сигналізацією. Працівникам державної служби охорони знадобилося лише кілька хвилин, щоб прибути за викликом на місце події і застати злодія «на гарячому». Коли слідчо-оперативна група проводила обшук кімнати, яку винаймав молдаванин, то виявила чимало беззаперечних доказів його причетності до крадіжок. Молодик вирізнявся хазяйновитістю, чим суттєво полегшив роботу працівників міліції, оскільки все награбоване ретельно посортував по окремих пакетиках — вироби із золота, срібла, гроші. Тут-таки на вішалці акуратно висіли і уже згадані чоловічі костюми.

Наразі доведена причетність затриманого до семи крадіжок з приватних будинків Хмельницького, і незабаром йому уже вп’яте доведеться постати перед судом за вчинення злочинів, передбачених частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка з проникненням).

Інна Проник, ВЗГ УМВС України в Хмельницькій області
 

You may also like...