У своїх невдачах звинуватив матір і забив її до смерті

Побиту до невпізнання 58-річну жительку села Текуча на Прикарпатті працівники «швидкої» доставили в Косівську районну лікарню, а вже під ранок постраждалу спішно перевели в Івано-Франківську обласну клініку. В цей час, поки лікарі боролися за життя жінки, косівські правоохоронці під конвоєм супроводжували з Одеси 34-річного сина постраждалої.  

Трагедія розігралася увечері, коли чоловік напідпитку ледве приволік додому ноги. Він став тинятися по двору, потім зайшов на веранду – перевернув відро з водою. На благання матері лягти спати, неслухняний син став виказувати їй всілякі непристойні слова. 

Дійшло навіть до того, що син штовхнув матір так, що та ледве не вилетіла з сіней на двір. Але ж мати не заспокоювалася та продовжувала благати рідну кровинку вгамуватися та піти відпочивати. Та де там – чоловік настільки розійшовся, що не звертав уваги й на батька, який вийшов надвір, почувши гамір.

Ще за якийсь час син знову став виказувати матері, що та винувата у всіх його бідах, однак найбільше він нервував з того, що мати не дозволила йому поїхати в Одеську область на заробітки. Мовляв повернувся б звідти, мав би гроші, й зрештою може життя стало б хоч трохи кращим.

Із цими словами він ще з більшою люттю накинувся на матір і став її гамселити кулаками. Старенька спочатку захищалася, а як не стало сил, обм’якла та сіла на сиру землю. І навіть після цього дебошир не заспокоївся. Він раз за разом продовжував копати неньку ногами. Бузувір силоміць відштовхнув і батька, який намагався захистити дружину.

Лише після того, як скривавлена жінка припинила подавати признаки життя, син перестав знущатися на рідними людьми. Він спішно пошкультигав до хати, там став збирати свої нехитрі пожитки. Після чого, закинувши за плечі сумку, пішов, як ні в чому не бувало, світ за очі.

Перший заступник начальника косівського райвідділу внутрішніх справ Ігор Візнюк повідомив, що чоловік постраждалої негайно викликав «швидку», а потім і працівників міліції. Тієї ж ночі стражі правопорядку висунули версію, що бузувір цілком імовірно міг поїхати на Одещину, куди збирався майже все літо. Тож працівник карного розшуку не гаяли часу – вони зв’язалися телефоном зі своїми колегами з Одеси, повідомили їм про подію та описали зовнішність зловмисника.

Вже під ранок працівники міліції затримали бузувіра на трасі Київ-Одеса. За ним негайно виїхали оперативники з Косова.
Як повідомляє начальник сектору зв’язків із громадськістю УМВС України в Івано-Франківській області Василь Гультайчук, нині підозрюваного у заподіянні умисних тяжких тілесних ушкоджень, що призвели до смерті потерпілої, взято під варту.

Після невдалого шлюбу і спричинення загибелі матері «чорний» період у житті 34-річного косівчанина матиме продовження у в’язниці. За скоєне бузувіру «світить» тюремний строк від семи до десяти років.

Іван Кулеха, ДЗГ МВС України
 

You may also like...