Кривава розправа над чутками

Жахлива звістка прокотилась Лисянським районом що на Черкащині. Мешканці села Бужанка подейкували про те, що один з місцевих по звірячому зарізав свого товариша. 

А сталося в цьому селі ось що: одного осіннього ранку місцевий житель звернувся до райвідділу, з повідомленням про те, що знайшов на вулиці страшну знахідку. В одній із стічних канав, чоловік побачив частину людського тіла схожу на руку, злякався і зразу ж побіг до міліції. По прибуттю на місце пригоди слідчо-оперативна група дійсно виявила труп чоловіка. Вже після перших допитів та проведення слідчих дій правоохоронці встановили криваву картину, яка трапилася того злощасного дня. З’ясувалось, що цей злочин було ретельно сплановано і … ким: співмешканкою та добрим товаришем вбитого, які потайки перебували у любовному зв’язку та вже давно намітили заволодіти його будинком. Частенько вони всі втрьох збиралися за чарчиною. Одного разу, розпиваючи за одним столом спиртне, почалося з’ясування стосунків. Гість був обурений, що господар гостинної хатини, розповсюджує про нього компрометуючі чутки – розповідає односельцям, що нібито він промишляє крадіжками. Дуже образившись на пліткаря, 44-річний чоловік, домовившись з його жінкою, вирішив звести з ним рахунки: спочатку вбити, а потім закопати тіло, сповістивши до міліції, що чоловік виїхав на заробітки. Затьмарений постійними пиятиками розум підказував що робити. Зловмисник пішов до себе додому, взяв мисливський ніж, та повернувшись пізніше наніс кривднику смертельні поранення. Потім, не довго думаючи, поклав бездиханне тіло товариша в ковдру, відтягнув його подалі від домоволодіння, та поспіхом зарив у землю. Повернувшись вбивця разом зі своєю спільницею несамовито розпочали знищувати всі докази та проводити генеральне прибирання будинку, яке в подальшому свідки назвуть дуже дивною їх поведінкою, так як, на тому подвір’ї, де завжди був «притон», ніколи ніхто не прибирав, та ще й напередодні відгриміла гучна п’янка.

Але не судилося злочинцям погуляти на волі, не дивлячись на те, що вони намагались втекти, правоохоронці відразу ж затримали їх по «гарячих слідах», пред’явивши незаперечні докази.

Наразі, слідчим відділом порушено кримінальну справу за ч.1 ст. 115 КК України – вбивство, тобто умисне заподіяння смерті іншій людині. На зловмисників чекає суд та покарання від семи до п’ятнадцяти років позбавлення волі. Можливо за гратами їм вистачить часу, щоб переосмислити свій спосіб життя та усвідомити наскільки тяжкий злочин вони скоїли.

Тетяна Федоренко, ВЗГ ГУМВС України в Черкаській Області

 

You may also like...