Наиболее резонансные преступления и события в Украине на 25.09.2010

Як повідомили УК в Департаменті зв’язків з громадськістю МВС України, eпродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 543 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 837 (37,6%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 7 вбивств, 8 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 3 розбійні напади, 24 пограбування та 8 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 27 осіб. У правопорушників вилучено чотири обрізи мисливських рушниць, 13 одиниць саморобної вогнепальної зброї, 1,7 кг вибухівки та 208 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 6 осіб, в яких вилучено 156,6 кг наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 29 762 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 21 підозрювану особу.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 115 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 15 осіб загинуло та 139 – травмовано.

В одному з селищ Львівської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уранці 24 вересня після сварки на ґрунті неприязних відносин пострілом з незареєстрованої мисливської рушниці вбив місцеву жительку.

У місті Макіївка Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів спрямованих на розкриття вбивства місцевого жителя затримано жителя зазначеного міста. Попередньо встановлено, що він уночі 23 вересня на вулиці вказаного міста під час раптово виниклої сварки заподіяв смертельні тілесні ушкодження потерпілому.

У місті Макіївка Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 21 вересня в квартирі іншого місцевого жителя під час сварки на ґрунті неприязних відносин заподіяв смертельні тілесні ушкодження господарю.

В місті Костянтинівка Донецької області 24 вересня у своїй квартирі було знайдено мертвим з травмою голови місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано двох місцевих жителів. Попередньо встановлено, що вони ввечері 22 вересня в квартирі потерпілого під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяли смертельні тілесні ушкодження господарю.

У місті Донецьк 24 вересня в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано двох громадян однієї з республік колишнього СРСР. Попередньо встановлено, що вони ввечері 21 вересня на вулиці згаданого міста відібрали в місцевої жительки мобільний телефон та вироби із золота.

В місті Севастополі 24 вересня на вулиці було знайдено мертвим з ножовими пораненнями шиї місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано дві особи без певного місця проживання. Попередньо встановлено, що вони ввечері 22 вересня спільно з ще однією особою без певного місця проживання під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбили ножем потерпілого. Вживаються заходи щодо розшуку та затримання співучасника злочину.

У місті Димитров Донецької області в будинку місцевої жительки вилучено 760 г вибухівки.

У місті Луганськ затримано місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 3 кг марихуани.

На околиці міста Новоукраїнка Кіровоградської області затримано місцевого жителя, з автомобіля якого вилучено 100 кг марихуани.

В одному з селищ Херсонської області затримано пенсіонерку, за місцем проживання якої вилучено 3,2 кг марихуани.

На Одещині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб виробничо-промислового комплексу. Вони підробили акти виконаних робіт з будівництва та реконструкції тепломереж (роботи виконані не в повному обсязі), у результаті чого привласнили 1,2 млн. грн. бюджетних коштів. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 та ч.2 ст.366 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення).

На Хмельниччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили двох співробітників міської ради. Вони в 2008 році незаконно передали у власність земельні ділянки загальною площею 0,34 га двом місцевим жителям, чим завдали збитки державі на суму 50 тис. гривень.

На Івано-Франківщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника управління охорони навколишнього природного середовища. Він вимагав та отримав 1,2 тис. грн. хабара від жителя одного з селищ згаданої області за погодження акту обстеження його земельної ділянки. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара)

You may also like...