Чернігівщина: різанина під генделиком

Якось наприкінці вересня вже близько опівночі 38-річний чернігівець Антон (всі імена змінено) повертався з товаришем з риболовлі. Звісно, яка ж риболовля без спиртного? Ловили і пили, пили і ловили, а коли стемніло, зібралися і поїхали додому. В’їхавши в Чернігів, хлопці одразу попрямували до одного з нічних закладів міста, де в любий час можна купити пляшечку оковитої.

Придбавши спиртне, рибалки вийшли на вулицю, розклали нехитру закуску прямо під магазином і почали пиячити.

Не дивно, що таких компаній там було чимало, адже заклад розташований майже в центрі міста. І до нього, наче нічні метелики, злітаються всі, кому виявилося «замало». Поряд з нашими героями розташувалася компанія молодиків, які жваво обговорювали якісь свої теми.

З якихось незрозумілих причин (чи то втома вдалася взнаки, чи то надмірна доза алкоголю вдарила по мізках) рибалкам не сподобалися сусіди. Під дією алкоголю між компаніями виник конфлікт, в якому колишній засуджений Антон довго сперечатися не став, а витяг свого чималого мисливського ножа та вдарив одного з молодиків прямо в живіт. Інші одразу відступили.

Але конфлікт на цьому не скінчився, якраз в цей час мимо проходила інша компанія, де був знайомий постраждалого. Хлопець одразу втрутився в ситуацію, на що Антон штиркнув ножем і його. Після цього різун, погрожуючи розправою, відступив до провулку і втік, наздоганяти його ніхто не наважився. Доки хтось допетрив викликати міліцію, його вже й слід прохолов.

Коли на місце приїхала міліцейська слідчо-оперативна група, постраждалих вже забрала «швидка». Охоронці закону почали відпрацьовувати місцевість та допитувати свідків, але розкрити злочин «по гарячих слідах» не вийшло.

Та вже через декілька днів працівниками карного розшуку міського відділу міліції в ході проведення оперативно-розшукових заходів була встановлена особа зловмисника. Його одразу затримали, під час обшуку в особистій автівці Антона був знайдений той мисливський ніж, на зберігання якого, звісно, ніякого дозволу не було.

Затриманий пручатися не став, у всьому зізнався, проведено впізнання та відтворення обставин події.

Наразі проти зловмисника порушена кримінальна справа за ст. 121 ч. 1 Кримінального кодексу України – умисне тяжке тілесне ушкодження, карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років. Розслідування триває.

BЗГ УМВС  в Чернігівській області

You may also like...