Чи за кохану, чи за сміття зарізав сусіда

Трагічно скінчилось гостювання у сусіда для мешканця Миколаївського району Миколаївської області. Весела компанія, яка зібралась у квартирі Сергія, того дня святкувала день народження.

У перервах між тостами та випивкою, гості періодично виходили викурити по цигарці та у один із перекурів біля під’їзду їм зустрівся сусід Сергія Микола, який мешкав поверхом вище. Напросившись на свято, сусід сів за святковий стіл та промовив тост за іменинника. З часом, перехиливши кілька чарок, чоловік почав приділяти увагу дружині Сергія. Спочатку це були лише погляди, а згодом і залицяння.

Не помітити «романтичні дійства» Миколи до своєї дружини Сергій не міг, адже це було видно неозброєним оком і за цими пристрастями спостерігали всі присутні. Коли ж розгніваний Сергій почав робити зауваження та розмовляти на підвищених тонах, та на Миколу це не діяло, але весела атмосфера, яка царила у компанії налаштовувала присутніх на добрий настрій, тому з часом чоловічі пристрасті вгамувалися.

Відсвяткувавши день народження, гості розійшлися, пішов додому і Микола. Можливо все б так і закінчилося, якби Сергій не вийшов прибратися на балкон квартири. У якусь мить він побачив, як із балкону квартирою вище випав пакет зі сміттям, який після падіння розірвався і все сміття з нього розсипалось.

Мешканці під‘їзду неодноразово висловлювали обурення стосовно сміттєзвалища, яке хтось чинив під будинком, але тривалий час встановити особу нечепури мешканцям будинку не доводилось, і частенько підозри падали на Сергія. Чоловік не мав звички доводити комусь свою непричетність до цього інциденту і кожного разу, коли починались непорозуміння він, не обурювався, а тільки слухав. Але цього разу в чоловіка вже не було сумнівів у тому, що винним у сусідських сварках був виключно Микола.

Не роздумуючи, Сергій пішов до сусіда з претензіями. Він піднявся поверхом вище та постукав у двері. Вже за хвилину двері відчинилися і на порозі квартири з‘явився Микола. На звинувачення Сергія Микола відповів грубо, мовляв «це не твоя справа, я буду робити те, що мені завгодно, і хто ти такий, щоб мені пред‘являти звинувачення». Раніше судимий Сергій, який розумів життя лише «за поняттями», не став установлювати істину у взаємовідносинах і, діставши ножа, кілька разів ударив Миколу у живіт, після чого пішов на вулицю очікувати на правоохоронців.

На галас чоловіків миттєво відреагували сусіди. Вже за кілька хвилин на місце події прибула карета швидкої медичної допомоги та співробітники Миколаївського РВ УМВС України в Миколаївській області. Врятувати життя чоловіка медпрацівникам не вдалося. Від отриманих поранень він помер прямо у автомобілі реанімації.

На даний час правоохоронцями встановлюються всі обставини подій того дня. Сергій знаходиться у слідчому ізоляторі та дає правдиві свідчення. У скоєному злочині він не кається, адже вважає, що кривдник справедливо отримав по заслугам.

Владислав Гнатенко, ВЗГ УМВС України в Миколаївській області

You may also like...