Черкаськими правоохоронцями затримано ще одного хабарника

Тільки-но в засобах масової інформації було оголошено про затримання нової «партії» корупціонерів та хабарників і начальником УМВС України в Черкаській області Валерієм Дерновим на прес-конфернції, вже вкотре, було наголошено про те, що нещадна боротьба з корупційним спрутом триває і наділі, як на «гарячому» оперативниками УДСБЕЗ УМВС 14 жовтня затримано ще одного, ласого до грошей, чиновника. 

Цього разу викрито злочинну діяльність директора одного з навчальних закладів міста Золотоноша який брав хабарі від громадян за видачу посвідчення даного учбового закладу без фактичного там навчання. Тобто вчитися було зовсім і не обов’язково було лише платити гроші. Цікаво те, що ця особа є депутатом міської ради і навіть балотується на посаду мера міста, і як ніхто повинна знати, що є обранцем народу і повинна служити своїм виборцям, присікаючи всілякі прояви поборів та хабарництва, а не залазити до їх кишень. Але ж вийшло інакше, чиновник, займаючи посаду пов’язану з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов’язків, і таким чином являючись службовою особою, з метою одержання хабара, шляхом використання свого службового становища, протягом жовтня 2010 р. вимагав від громадянина певні грошові кошти. за видачу посвідчень. 14.10.2010 року, близько 10 год.45.хв, чиновник перебуваючи в приміщенні одного з придорожніх кафе-барів одержав від громадянина гроші і був затриманий працівниками УДСБЕЗ УМВС „на гарячому” безпосередньо під час вчинення злочину та передачі коштів і відповідних посвідчень. Прокурором Черкаської області порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України. Хабарник затриманий в порядку ст.115 КПК України.

Створена слідчо-оперативна група. В межах розслідування кримінальної справи вживаються заходи щодо встановлення та документування додаткових фактів протиправної діяльності затриманого.

ВЗГ УМВС України в Черкаській області

 

You may also like...