Забивши до смерті знайомого, зловмисник намагався замести сліди

За підозрою у заподіянні тяжких тілесних ушкоджень, внаслідок яких потерпілий помер, працівники Калуського міськвідділу міліції УМВС України в Івано-Франківській області затримали 42-річного калушанина. На світанку 21 жовтня в чергову частину міськвідділу зателефонував один із сусідів потерпілого і повідомив про те, що той лежить у власній квартирі мертвим. 

В ході проведення оперативно-розшукових заходів слідча група працівників міліції невдовзі отримала вагомі підстави запідозрити у скоєнні тяжкого злочину одного з мешканців міста. Як з’ясовано, підозрюваний разом з 55-річним потерпілим у квартирі останнього вночі розпивали спиртні напої. Між чоловіками, які перебували в нетверезому стані, виникла суперечка, що переросла в бійку. Під час бійки гість завдав декількох ударів по голові господаря, від чого той помер.

Що цікаво, зловмисник намагався приховати свою причетність до скоєного. Залишивши потерпілого наодинці, він пішов додому, помився, переодягнувся, а за якийсь час повернувся на місце бійки. На світанку він підняв на ноги одного з сусідів покійного і попросив того повідомити про нещастя в міліцію. Мовляв, прийшов до знайомого, а той мертвий. Оперативники не схильні вірити у такі «казки», тож у скорім часі довели 42-річному калушанину саме його участь у кримінальній події. Тим паче, що серед опитаних інших сусідів виявився свідок, котрий пізно ввечері заходив у те помешкання і просив чоловіків не порушувати громадський порядок.

Щодо затриманого порушено кримінальну справу за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.121 Кримінального кодексу України. За насильницьку смерть знайомого затриманому “світить” реальний термін ув’язнення від 7 до 10 років.

Василь Гультайчук, СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області

МВС України
 

You may also like...