Кримський посадовець попався на хабарі у розмірі 10 тисяч доларів

Працівники Управління боротьби з організованою злочинністю ГУМВС України в АР Крим при отриманні хабара затримали депутата Залізничної районної ради Сімферополя. Трохи пізніше була затримана і його напарниця – співробітниця комунального підприємства ЖЕО Залізничного району міста. 

Посадові особи підозрюються у вимаганні та отриманні грошей у приватного підприємця за сприяння у виділенні йому в оренду двох нежитлових приміщень, що перебувають у власності Залізничної райради.

Для того, щоб орендувати ці приміщення, підприємцю потрібно було виграти конкурс серед власників інших фірм. У тому, що саме він стане переможцем конкурсу, його запевнила співробітниця ЖЕО, а за тверду гарантію цього запросила винагороду у розмірі семи тисяч доларів США. За наступне оформлення документів на оренду приміщень повинен був «клопотатися» депутат Залізничної райради за умови передачі йому десяти тисяч доларів США.

При передачі зазначеної суми депутат був затриманий працівниками міліції. Співробітницю згаданого ЖЕО заарештували на робочому місці. Жінка раніше отримала від підприємця частину своєї винагороди – одну тисячу доларів. Гроші оперативники вилучили під час обшуку в будинку у затриманої.

Стосовно посадових осіб Прокуратурою Автономної республіки Крим порушено кримінальні справи за ч. 2. ст. 368 «Одержання хабара» Кримінального кодексу України.

Юлія Зубова, ВЗГ ГУМВС України в АР Крим
 

You may also like...