У Криму затримано шахрайок, які протягом трьох років одурювали людей

Упродовж кількох років органи внутрішніх справ стикаються з шахраями, які наживаються, в основному, за рахунок літніх людей, нерідко відбираючи у них останні заощадження, відкладені на «чорний день». 

Часто такі шахраї добре знаються на психології, можуть легко увійти в довіру, викликати жалість. У основному, вони діють у групі, чітко розподіливши обов’язки кожного.

Одна з таких груп була затримана працівниками управління карного розшуку кримського Главку міліції, яка, ймовірно, діяла з травня 2007 року, повідомляє Ольга Блінцова (ВЗГ ГУМВС України в АР Крим).

25-річна Олеся, 40-річна Неля, 28-річна Віта і 47-річна Антоніна знімали квартиру в Євпаторії.

Жінки скоювали крадіжки та шахрайські дії, як на території степового Криму, так і на території Харківської, Миколаївської, Дніпропетровської та Хмельницької областей. Пересувалися на автомобілі ВАЗ-21099 сірого кольору.

Схема шахрайських дій така: довільно вибирали квартиру, дзвонили у двері і під виглядом продажу степового меду, продуктів харчування або одягу входили в довіру господарям, які самі пускали їх у житло.

Діяли, в основному, дві або три жінки, одна з яких дивилася, звідки господар буде діставати гроші. Іншій раптово ставало погано, і вона просила принести води або «валідол» (напевно, є в кожній хаті). Останній залишалося лише взяти гроші, скориставшись відсутністю господарів.

Таким способом шахрайкам вдавалося заволодіти грошима в сумі від трьохсот до п’яти тисяч гривень, а також золотими і ювелірними виробами.

Зловмисниці «заробляли» на хліб кожен день, і скільки людей постраждало від їхніх дій, можна лише здогадуватися.

Ще одну шахрайку – 56-річну Ніну Давидівну, правоохоронці затримали на південному березі Криму. Вона діяла в групі з невстановленою жінкою за аналогічною схемою.

У даний час зібрана велика доказова база, яка підтверджує ряд злочинів, скоєних цими групами.

(імена змінені)

МВС України
 

You may also like...