Криминальная хроника Украины на 08.11.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 834 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 800 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 3 вбивства, 5 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 3 розбійних напади, 17 пограбувань та 4 факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 5 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, одну одиницю саморобної вогнепальної зброї, гранату та 31 набій.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 3 особи, в яких вилучено 5,1 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 22 292 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 1 підозрювану особу.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 95 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 16 осіб загинуло та 132 – травмовано.

У місті Маріуполь Донецької області 4 листопада у своєму будинку було знайдено мертвим із ножовим пораненням грудей 38-річного безробітного місцевого жителя. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали 62-річного пенсіонера місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 4 листопада в квартирі потерпілого вбив ножем господаря під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Донецьк 5 листопада у своїй квартирі було знайдено мертвою з ножовим пораненням грудей 70-річну пенсіонерку місцеву жительку. В результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали 37-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 3 листопада в квартирі потерпілої вбив ножем господарку під час сварки на ґрунті неприязних відносин й викрав ювелірні вироби та мобільний телефон.

У місті Миколаїв 6 листопада у своїй квартирі було знайдено мертвою з ознаками удушення 62-річну пенсіонерку місцеву жительку. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 27-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 6 листопада в зазначеному місті в квартирі потерпілої задушив господарку під час сварки на ґрунті неприязних відносин.

У місті Маріуполь Донецької області 6 листопада у своєму будинку було знайдено мертвою з ножовим пораненням шиї 35-річну безробітну місцеву жительку. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали 48-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 6 листопада в будинку потерпілої вбив ножем господарку під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Макіївка Донецької області 6 листопада у своїй квартирі було знайдено мертвим із ножовим пораненням живота 63-річного пенсіонера місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 40-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 4 листопада в квартирі свого батька ножем завдав смертельних тілесних ушкоджень господарю під час сварки на ґрунті неприязних відносин.

На Вінниччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб відкритого акціонерного товариства, котрі незаконно реалізували 470 тонн зерна пшениці, яке належало Держкомрезерву України (знаходилося на відповідальному зберіганні), чим завдали збитків державі на суму 752 тисячі гривень. Слідчим органами внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

На Донеччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора приватного підприємства, котрий у 2006 році привласнив 1,3 мільйона гривень кредитних коштів наданих йому акціонерним банком для будівництва житлового будинку, чим завдав збитки банківській установі на вказану суму. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У Чернігівській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб Служби автомобільних доріг України в згаданій області. Вони, зловживаючи службовим становищем, підробили акт виконаних робіт з експлуатаційного утримання та поточного ремонту автомобільних доріг державного та місцевого значення, що проводило дочірнє підприємство відкритого акціонерного товариства (фактично не виконані). Унаслідок протиправних дій правопорушників державі завдано збитків на суму 45,2 мільйона гривень. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України.

ДЗГ МВС України
 

You may also like...