Криминальная хроника Украины на 10.11.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8 654 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 919 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, п’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, сім розбійних нападів, 31 пограбування та сім фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 13 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, обріз мисливської рушниці, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї та 173 набої.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 11 осіб, в яких вилучено 9,7 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 27 703 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 18 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 88 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 18 осіб загинуло та 98 – травмовано.

У Новоодеському районі Миколаївської області 8 листопада в підсобному приміщенні приватного підприємства було знайдено мертвим із травмою голови 57-річного охоронця місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 19-річного робітника зазначеного підприємства місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 7 листопада дерев’яною палицею вбив потерпілого під час раптово виниклої сварки.

У місті Донецьку 7 вересня в квартирі 66-річної пенсіонерки місцевої жительки було знайдено мертвим її співмешканця – 52-річного безробітного місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 30-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 7 вересня в квартирі за місцем проживання потерпілого завдав смертельних тілесних ушкодження господарю під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Одесі 9 листопада на вулиці працівники міліції затримали 31-річного іноземного громадянина, у якого вилучили п’ять грамів марихуани.

У Дніпропетровській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника відділу філії акціонерного банку, котрий у минулому році під час процедури ліквідації зазначеного банку використав понад 2,7 мільйона гривень вкладників – однієї з обласних організацій та товариства з обмеженою відповідальністю для погашення заборгованості перед іншим товариством з обмеженою відповідальністю (має ознаки фіктивності). Підозрюваного затримано. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

У Дніпропетровській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника відділу зв’язку одного з університетів, він вимагав та отримав 600 доларів США хабара від начальника відділу товариства з обмеженою відповідальністю за сприяння йому в отриманні дозволу на проведення комунікацій комп’ютерної мережі “Інтернет” до відділення закритого акціонерного товариства, яке розташоване в одному з учбових корпусів навчального закладу. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Одещині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб одного з управлінь міськради та товариства з обмеженою відповідальністю, котрі в минулому році внесли до протоколу засідання тендерного комітету недостовірні відомості про те, що вказане товариство є єдиним та офіційним дилером з продажу автомобілів ГАЗ й на підставі цього придбали в них 22 санітарні транспортні засоби, вартість яких була завищена. Таким чином, державі завдано збитків на суму майже 724 тисячі гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.

ДЗГ МВС України
 

You may also like...