Криминальная хроника Украины на 17.11.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8 700 заяв про злочини. Вжитими заходами 3 071 з них розкрита «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, дев’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, п’ять розбійних нападів, 35 пограбувань та вісім фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано дев’ять осіб. У правопорушників вилучено два обрізи мисливських рушниць, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї та 21 набій.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано вісім осіб, в яких вилучено 10,5 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 28 639 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 24 підозрювані особи.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 94 дорожньо-транспортних пригоди із потерпілими, у яких 14 осіб загинуло та 105 – травмовано.

У Татарбунарському районі Одеської області 15 листопада в будинку 51-річного безробітного місцевого жителя було знайдено мертвими з рубаними ранами голови господаря та його матір – 82-річну пенсіонерку місцеву жительку, а також у непритомному стані з травмою голови 73-річну пенсіонерку місцеву жительку. В результаті оперативно-розшукових заходів за скоєння цих злочинів працівники міліції затримали 24-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уранці 15 листопада, з метою крадіжки, зайшов до вказаного будинку й металевим прутом спричинив згадані поранення потерпілим, після чого викрав три тисячі доларів США та чотири тисячі гривень.

У місті Кривому Розі Дніпропетровської області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 37-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 13 листопада в зазначеному місті в квартирі 42-річного безробітного місцевого жителя ножем убив господаря під час сварки на ґрунті неповернення грошового боргу, а його тіло сховав у шафі. Крім того, встановлено, що підозрюваний наступного дня у цьому ж місті в квартирі 51-річного безробітного місцевого жителя сокирою вбив господаря під час сварки на ґрунті неприязних відносин.

У Барському районі Вінницької області 13 листопада було знайдено мертвим 48-річного водія жителя міста Могилів-Подільського. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 46-річного водія місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 12 листопада в зазначеному місті у своєму гаражі завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілому під час сварки на ґрунті неприязних відносин, після чого, з метою приховування злочину, на власному автомобілі ВАЗ вивіз тіло останнього до лісового масиву.

У місті Макіївці Донецької області 14 листопада на території покинутого садового товариства було знайдено мертвим із ножовими пораненнями 60-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали 36-річного раніше судимого чоловіка без певного місця проживання і роботи. Попередньо встановлено, що він удень 14 листопада в зазначеному місці убив потерпілого під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Кілії Одеської області 14 листопада на сміттєзвалищі було знайдено мертвим із дробовими пораненнями 47-річного чоловіка без певного місця проживання і роботи. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали 32-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 14 листопада в зазначеному місці, з власної необережності, пострілом із зареєстрованої мисливської рушниці вбив потерпілого під час відстрілу бродячих собак.

У місті Харкові 16 листопада на платформі залізничної станції Харків-Пасажирський працівники міліції затримали 59-річного громадянина сусідньої держави, у якого вилучено підроблений паспорт громадянина України на його ім’я.

У місті Луганську працівники міліції затримали 39-річного безробітного місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено вісім кілограмів марихуани.

У місті Запоріжжі 12 листопада на вулиці працівники міліції затримали 40-річного іноземного громадянина, у якого вилучено 0,5 мілілітра ацетильованого опію та 0,3 грама марихуани.

У місті Львові на вулиці працівники міліції затримали 42-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя, у якого вилучено 378 грамів амфетаміну.

В Івано-Франківській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб приватного підприємства, котрі, в порушення вимог Закону України “Про інвестиційну діяльність”, здійснили випуск дисконтних облігацій для обміну їх на квартири в житловому будинку в місті Івано-Франківську, фінансування будівництва якого не проводили, а отримані грошові кошти в сумі понад 4,5 мільйона гривень привласнили. Слідчим управлінням УМВС області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

У місті Донецьку працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі в 2007 році, в порушення вимог Закону України “Про відходи”, без отримання відповідного дозволу та належного оформлення права власності на земельну ділянку, на полігоні розмістили 101,3 тисячі тонн твердих побутових відходів, що призвело до засмічення території. Крім того, встановлено, що посадові особи згаданого ТОВ внесли в податкову звітність про наявність лімітів та об’єми утворення відходів недостовірні відомості, внаслідок чого до бюджету не надійшло понад 2,8 мільйона гривень обов’язкових платежів. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.212, ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (ухилення від сплати податків, зборів, інших обов’язкових платежів, зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.

У місті Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили лікаря поліклініки, котрий отримав 200 доларів США хабара від місцевої жительки за видачу їй фіктивної довідки про вагітність. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України.

ДЗГ МВС України
 

You may also like...