У Котовську затримано підозрюваного у жорстокому вбивстві та пограбуванні пенсіонерки

У місті Котовськ Одеської області правоохоронці затримали безробітного 26-річного місцевого жителя, якого підозрюють у жорстокому вбивстві та пограбуванні пенсіонерки, повідомляє ВЗГ ГУМВС України в Одеській області. 

Напередодні до чергової частини Котовського міського відділу міліції надійшло телефонне повідомлення від 39-річного Євгена, мешканця міста Котовськ. Стривожений чоловік повідомив, що в сусідській квартирі, яка належить 72-річній Людмилі, відчиненні вхідні двері, а в самій квартирі порушена обстановка.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група. В ході розповіді заявника було встановлено, що чоловік виносячи сміття подзвонив у дверний дзвінок сусідки, з метою допомогти літній жінці винести сміття. Але йому ніхто не відкрив. В подальшому він штовхнув двері, які легко відчинились та зайшов у квартиру, де побачив розкидані речі. Після чого Євген покликав жінку, але вона йому не відповідала, тоді він, вийшов з квартири та подзвонив до міліції.

Коли співробітники міліції зайшли до приміщення то побачили, що господарка квартири вбита. Під час огляду трупу за участю судово-медичного експерта у потерпілої були виявлені багато-численні проникаючі колото-різані рани грудної клітини зліва. Правоохоронці не втрачаючи ні хвилини почали з’ясовувати обставини загибелі жінки.

В ході огляду приміщення, обстановка в квартирі була порушена. На місці події виявлено 11 відбитків пальців рук, недопалки від цигарок.

Як встановило слідство, потерпіла – колишня вчителька, вийшовши на пенсію заробляла надаванням приватних уроків з музики та іноземної мови (німецької мови). В ході опитування сусідів стало відомо, що потерпіла надавала у борг гроші, про що знали майже всі мешканці будинку, де вона проживала та мешканці прилеглих будинків.

На пошуки вбивці були орієнтовані працівники Управління карного розшуку ГУМВС України в Одеській області. Професіоналізм і завзятість дозволили стражам правопорядку встановити та затримати злочинця.

Їм виявився 26-річний Денис мешканець міста Котовськ Одеської області, від якого отримано правдиві свідчення. Підозрюваний чоловік пояснив, що у квартиру він проник з метою заволодіння грошима. Під час спілкування з господаркою квартири між ними виник конфлікт, внаслідок чого він почав наносити ножем поранення жінці, від яких остання померла на місці пригоди. В подальшому він знайшов гроші в розмірі біля 500 гривень та з місця злочину зник.

У затриманого вилучено речові докази. Наразі проводяться подальші слідчі дії. За вищевказаним фактом слідчим відділом Котовського міського відділу міліції порушено кримінальну справу за ознаками ч. 1 ст. 115 КК України.

За вмілу організацію розкриття злочину, сумлінне ставлення до виконання службових обов’язків, професійно грамотні дії і проявлену при цьому наполегливість, працівників карного розшуку ГУМВС України в Одеській області було нагороджено грошима та оголошено подяку.

МВС України
 

You may also like...