Злодій-невдаха, намагаючись приборкати «коней» вітчизняного автопрому, ледь не згорів живцем

Розшуковці Великобагачанського райвідділу міліції затримали 23-річного крадія автомобілів, всупереч волі якого уподобані ним «залізні коні» спалахували, наче сірники, під час того, коли він намагався їх «осідлати». 

Одразу після надходження звернень власників згорілих легковиків правоохоронці порівняли факти і звернули увагу на збіжні обставини. У обох випадках фігурувала однакова марка автомобілів – «Таврія». Обидві автівки були 1998 року випуску. Злочин здійснювався приблизно в один і той же час. Фіналом злочину був – обгорілий каркас авто. 

Головоломка склалася, коли стало відомо, що обидві крадіжки були скоєні практично одночасно – десь опівночі – на сусідніх вулицях Багачки. В обох випадках молодий зловмисник, який раніше уже мав нагоду «потоваришувати» з українським правосуддям, намагався завести двигун шляхом з’єднання дротів замка запалювання. Вочевидь крадій довірився досвіду «кіношних» бандитів і розраховував на піддатливість вітчизняних автівок. Але забув про головне – відсутність відповідних технічних навичок.

При спробі заволодіти першою машиною Василь (ім’я змінено) ледь не згорів живцем. Достеменну причину загоряння «Таврії» ще з’ясовують, проте вилучені з автомобіля обгорілі дроти запалення дозволяють припустити, що вона могла зайнятися саме через замикання контактів.

Утім перша невдача не зупинила наполегливого злодія. А може переважило бажання покататися «на шару»? Другу «Таврію» йому вдалося завести і навіть рушити з місця. Щоправда «фортуна» підвела безталанного злодія на 15 кілометрі від селища – автівка спалахнула на шляху до села Бахтерщина. Там її і знайшли правоохоронці.

Складається враження, що «невдаха» – друге ім’я злодія. Якщо його не зупинив страх перед кримінальним покаранням, то може страх перед неминучою невдачею змусить молодого чоловіка покинути злочинне ремесло раз і назавжди.

А поки вирішується питання про порушення кримінальної справи за фактом незаконного заволодіння транспортним засобом у нього є можливість помізкувати над невтішним теперішнім і ще більш похмурим майбутнім.

Поліна Ларіна, ВЗГ УМВС в Полтавській області
 

You may also like...