В наслідок вибуху гексогену на Сумщині загинула людина, ще двоє – травмовано

Ввечері 25 листопада до чергової частини Сумської міського управління міліції надійшло телефонне повідомлення від керівництва «Сумського районного нафтопровідного управління» про те, що на полі неподалік від території підприємства стався вибух. В результаті постраждало троє людей, всі працівники вищезазначеного підприємства. Один чоловік, водій 1960року народження загинув, ще двоє людей, які теж працювали водіями отримали серйозні тілесні ушкодження у вигляді переломів та рваних ран тіла. Постраждалі госпіталізовані до Сумської центральної міської лікарні. 

Спочатку міліція розглядала версію ймовірного незаконного втручання до підземної газової мережі, в наслідок чого міг статися вибух. Проте вона не підтвердилась. Сьогодні з’ясовано, трагедія сталася внаслідок детонації вибухівки, попередньо – гексогену. Яким чином до рук трьох працівників районного нафтопровідного управління потрапила ця дуже небезпечна речовина з’ясує слідство. 

Прокуратурою порушена кримінальна справа за ч.2 ст.272 Кримінального кодексу України за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, в результаті чого настали тяжкі наслідки – загибель та травмування людей. Слідство триває.

Начальник СЗГ СМУ УМВС Володимир Кузьменко
 

You may also like...