Шахрай «на довірі» «розвів» продавчиню на дев’ять тисяч гривень

Працівники карного розшуку Оболонського райуправління міліції затримали 49-річного чоловіка, який заробляв на життя тим, що втирався в довіру до громадян, а потім безсовісно оббирав їх. Ось лише останній випадок – без особливих зусиль він виманив у продавчині більше тисячі доларів. 

Дівчина заступила на зміну в один із кіосків, розташований на зупинці громадського транспорту поруч з торгово-розважальним центром. Упродовж кількох годин поспіль до її віконця навідувався такий собі чоловічок, і весь час просив поміняти гроші – з великих купюр на менші і навпаки. Говорив, що працює неподалік. Мовляв, здачу давати нічим. Так продовжувалося, поки останній раз дівчина не дорахувалася… дев’яти тисяч гривень. Про те, що стала жертвою афериста, вона негайно повідомила районну міліцію.

Правоохоронці припустили, що злодій має значний досвід у таких справах, і перевірили по своїй базі всіх шахраїв „на довірі», оголошених в розшук. Оперативно-пошукові заходи дали позитивний результат – зловмисника затримали вже через кілька днів.

В подальшому було з’ясовано, що затриманий встиг вже тричі побувати за гратами, і в теперішній час переховувався від суду м. Хмельницького за скоєння аналогічного злочину.

Додамо, що зловмисник використовував у своїх шахрайських виставах перевдягання – плащ, куртку, кашкет, т.і. Крім того, він інтуїтивно відчував, хто з обраних осіб годиться на роль потенційної жертви; допомагав попередній досвід, набутий у місцях позбавлення волі.

Київські шахрайські походеньки буде долучено до матеріалів кримінальної справи, яка розглядатиметься в суді м. Хмельницького, і крутій отримає вирок з урахуванням нових епізодів.

Вікторія Білозерцева, ВЗГ Оболонського РУ ГУМВС України в м. Києві

МВС України
 

You may also like...