Криминальная хроника Украины на 08.12.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 478 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 454 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, п’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, три розбійних напади, 23 пограбування та три факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано десять осіб. У правопорушників вилучено пістолет, шість одиниць саморобної вогнепальної зброї та 196 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано дві особи, в яких вилучено 2,5 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 26 887 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 15 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 74 дорожньо-транспортні пригоди із потерпілими, у яких п’ять осіб загинуло та 86 – травмовано.

У Татарбунарському районі Одеської області 14 листопада в будинку 27-річної безробітної місцевої жительки було знайдено мертвим із вогнепальними дробовими пораненнями її співмешканця – 35-річного безробітного місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 27-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 14 листопада в зазначеному будинку пострілом з обрізу мисливської рушниці вбив потерпілого під час сварки на ґрунті неприязних відносин.

У Калинівському районі Вінницької області 27 червня в салоні власного автомобіля було знайдено мертвим із травмою голови 23-річного студента одного з університетів місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів у скоєнні вбивства працівники міліції викрили двох безробітних місцевих жителів, віком 21 та 19 років. Попередньо встановлено, що вони вночі 23 червня в лісосмузі, з метою заволодіння майном потерпілого, молотком убили останнього й викрали вироби із золота. Вжитими заходами одного з підозрюваних затримано. Інший на території власного домогосподарства покінчив життя самогубством.

У місті Харкові 7 грудня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 24-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він уночі 1 грудня в зазначеному місті зламав замок вхідних дверей, проник до квартири 57-річного безробітного місцевого жителя й викрав 17 тисяч гривень, ноутбук, мобільний телефон та вироби із золота.

У місті Луганську 7 грудня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 34-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він увечері 10 листопада в зазначеному місті викрав із вантажівки 35-річного приватного підприємця місцевого жителя 41,1 тисячі гривень.

У місті Харкові 7 грудня працівники міліції затримали 35-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він упродовж останніх шести місяців на території міського кладовища викрав металеві фрагменти з 17 могил.

У місті Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили керівника державного підприємства, котрий, без погодження з належними інстанціями уклав із житлово-будівельним кооперативом договір підряду будівництва житлових котеджів, за яким передав згаданому кооперативу функції замовника та право на користування земельною ділянкою площею 2,5 гектара (немайновий актив), чим завдав збитків державі на суму понад 1,4 мільйона гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень) КК України.

На Львівщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб міського управління земельних ресурсів та селищної ради, котрі впродовж 2002-2004 років підробили рішення селищної ради та реалізували за заниженою вартістю товариству з обмеженою відповідальністю дві земельні ділянки (загальна площа 1,01 гектара) під будівництво готельного комплексу, чим завдали збитків державі на суму 300 тисяч гривень. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.365 та ч.2 ст.366 (перевищення влади або службових повноважень й службове підроблення) КК України.

На Харківщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб приватного підприємства, котрі в минулому році уклали з навчально-виробничим підприємством одного з товариств договір на виконання капітального ремонту систем та елементів конструкцій гуртожитку й підписали акти виконаних робіт (фактично роботи не виконані), чим завдали збитків державі на суму 150 тисяч гривень. Слідчим відділом міськуправління внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.190 та ч.2 ст.366 (шахрайство й службове підроблення) КК України.

ДЗГ МВС України

 

You may also like...