На лаву підсудних — через 20 гривень

У Славуті 26-річний місцевий житель, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, вдерся до сусідської хати, де мешкали пенсіонери, та погрожуючи розправою, відкрито заволодів 20 гривнями. 

Молодик свого часу кілька разів притягувався до кримінальної відповідальності за грабежі та розбої, але взятися за розум і не думав. У черговий раз просидівши усю ніч за пляшкою із «друзями» в розважальному закладі, чоловік нагадався, що грошей у нього більше немає. Але його хмільний розум вирішив, що вони є у подружньої пари пенсіонерів, які мешкали поруч із ним.

Зловмисник подався до сусідської квартири та декількома сильними ударами вибив двері. Оскільки подія відбувалася о 7 ранку, перелякані пенсіонери навіть не встигли зрозуміти що до чого. Чоловік із кулаками налетів на 84-річного дідуся та почав вимагати гроші. Може б старенькі і так віддали нападникові все що мали, аби вберегти своє життя, але нетверезий розбійник вирішив їх залякати, щоб і не думали чинити супротив. Перемагаючи біль від завданих ударів, пенсіонер запропонував вимагачу 20 гривень, оскільки більшої суми на той час у них із дружиною не було. Зловмисник одразу стишився і … погодився взяти гроші.

Звісно, багато на них він не міг придбати, тож під магазином знову зчинив бучу, почав хуліганити. Слідчо-оперативна група виїхала на місце пригоди на виклик продавця, а коли доставили хулігана у відділ міліції, з’ясувалося, що у черговій частині уже зареєстрована ще одна заява про вчинений даним чоловіком злочин — напад на пенсіонерів. Як речовий доказ у підозрюваного вилучили тих таки 20 гривень п’ятигривневими купюрами, які він поцупив у славутчан.

Згідно статті 187 ККУ «Розбій» нападнику загрожує до 12 років позбавлення волі.

Юлія Гринь, ВЗГ УМВС України в Хмельницькій області

МВС України

 

You may also like...