Криминальная хроника Украины на 18.12.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6595 заяв про злочини. Вжитими заходами 2172 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, один факт завдання тяжких тілесних ушкоджень, один розбійний напад, 12 пограбувань та один факт незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 9 осіб. У правопорушників вилучено три гвинтівки, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї та 520 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано дві особи, в яких вилучено 3,3 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 23405 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 11 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 75 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 11 осіб загинуло та 95 – травмовано.

У місті Дніпропетровськ в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 24-річного громадянина, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він удень 2 вересня цього року на вулиці вказаного міста під час сварки на ґрунті неприязних відносин пострілом з вогнепальної зброї поранив 27-річного місцевого жителя.

У місті Дніпропетровську 17 грудня 60-річний житель села Дніпропетровської області, без постійного місця роботи, не впорався з управлінням власного автомобіля, унаслідок чого зазначений транспортний засіб виїхав на смугу зустрічного руху й зіткнувся з маршрутним мікроавтобусом, який перевозив 17 пасажирів. У результаті аварії отримали тілесні ушкодження п’ять пасажирів мікроавтобуса (медичну допомогу надано без госпіталізації).

На Черкащині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони уклали договір продажу частки свого статутного фонду (51%) з іншим товариством з обмеженою відповідальністю (іноземне) та отримали 510 тис. грн. оплати. У подальшому один із співзасновників ТОВ, з яким було укладено договір, без відома інших співзасновників іноземного товариства, подав до Господарського суду Черкаської області позов щодо розірвання згаданої угоди. На підставі рішення зазначеного суду згадане ТОВ було виключено зі складу співзасновників, а грошові кошти до статутного фонду не були повернуті. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство).

В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили колишнього заступника голови селищної ради. Він у 2008 році, діючи в інтересах жительки одного з селищ, склав ордер на квартиру, у якому навмисно не вказав двох осіб, що були в ній прописані. У подальшому, на підставі вказаного ордеру, вона приватизувала зазначену квартиру, позбавивши згаданих осіб права на приватизацію житлового приміщення. Унаслідок протиправних дій правопорушника вказаним особам завдано збитки на суму понад 110 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

ДЗГ МВС України
 

You may also like...