В Черкаській області викрито циган-розбійників, які зазіхнули на «дитячі» гроші

До Христинівського райвідділу міліції надійшов тривожний дзвінок: батько багатодітної родини сповіщав правоохоронців про те, що двоє зловмисників відібрали в нього гроші, виплачені державою при народженні дитини.

Хвилюючись, чоловік  розповів майже неймовірну, детективну історію: нещодавно в його родині з’явилось ще одне немовля. Отримавши грошову допомогу по народженню дитини, сім’я  вирушила в районний центр за покупками.  Придбавши все необхідне для маляти, щасливі батьки на святкування прикупили ще й  спиртного, щоб відзначити радісну подію. На святкування  господар запросив і свою  сестру, яка приїхала з двома знайомими ромами.  Всі зібрались за столом. Гостей зацікавив той факт, що  чоловік отримав допомогу на дитину. Новоспечені друзі пили не багато, все підливаючи оковиту господареві, щоб той по швидше сп’янів та  розмірковували над тим,  як заволодіти дитячими грошима. І план визрів: вже захмелілому  господареві зловмисники  запропонували вийти на перекур – на вулицю. Там  зненацька заломили  чоловіку руки та вкинули в багажник свого автомобіля.  Негідники повезли його на околицю села,  зупинили  машину поблизу цвинтаря та витягли чоловіка на землю.  Наносячи нещадно удари  руками і ногами по тілу свого бранця, злодії  вимагали  гроші. Чоловік не в змозі більше терпіти біль та знущання, зізнався, що гроші в сумі 4 тисячі гривень заховав вдома,  в коробці з-під взуття.  Нападники, погрузивши напівпритомного чоловіка знову в багажник приїхали до нього додому, зайшли в будинок де  швидко знайшли бажані купюри.  Цинічно, кинувши потерпілому на потреби маляти 1 000 гривень,  бандити пригрозили  подальшою розправою, якщо батько родини кому-небудь розповість про те, що трапилось та зникли на своєму авто у невідомому напрямку.  Після чого, трохи оговтавшись, чоловік зміг викликати працівників міліції.

Слідчо-оперативна група негайно вирушила на місце пригоди.  Правоохоронці, завдяки вмінню та професіоналізму одразу встановили та затримали одного з підозрюваних і встановили  особу іншого, оголосивши його у розшук. Зловмисниками  виявились роми: 30- річний, непрацюючий раніше судимий житель міста Христинівка, до якого згідно вироку суду застосовувались примусові заходи медичного характеру в зв’язку з психічними розладами та його 21-річний рідний брат,  який також був раніше судимий  за крадіжку.  Місце знаходження останнього наразі встановлюється. Оперативники  прикладають максимум зусиль, проводять розшукові заходи  з метою встановлення злочинця і найближчим часом,  без сумніву, він предстане перед судом, адже зло  повинно бути покарано.   

На зловмисників чекає покарання по двох статтях Кримінального кодексу України – за розбій та незаконне позбавлення волі, а це близько 10  років ув’язнення.

ВЗГ УМВС України в Черкаській області
 

You may also like...