Криминальная хроника Украины на 10.01.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 016 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 475 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – одне вбивство, три факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, два розбійних напади, десять пограбувань.

За незаконне зберігання зброї затримано п’ять осіб. У правопорушників вилучено автомат, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату та 154 набої.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано одну особу, в якої вилучено 3,6 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 19 516 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано одну підозрювану особу.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 42 дорожньо-транспортні пригоди із потерпілими, у яких шість осіб загинуло та 56 – травмовано.

У Кобеляцькому районі Полтавської області восьмого січня в будинку 74-річного пенсіонера місцевого жителя було знайдено мертвими з ознаками удушення господаря та його дружину – 72-річну пенсіонерку місцеву жительку. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох 17-річних безробітних раніше судимих місцевих жителів. Попередньо встановлено, що вони вдень другого січня, з метою крадіжки, зайшли до будинку потерпілих, задушили господарів, після чого викрали 4,5 тисячі гривень.

У Згурівському районі Київської області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 48-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі дев’ятого січня на вулиці, з хуліганських спонукань, пострілом із невстановленої мисливської рушниці поранив у ногу 35-річного безробітного киянина.

У місті Красному Лучі Луганської області 8 січня в будинку 51-річного приватного підприємця місцевого жителя 24-річий безробітний раніше судимий місцевий житель у масці пострілами з невстановленої вогнепальної зброї завдав кульового поранення ноги 48-річному безробітному місцевому жителю після чого втік. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні цього злочину працівники міліції затримали 24-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя.

У місті Луганську 9 січня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 32-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він в зазначеному місті на вулиці з автомобіля ВАЗ 60-річного приватного підприємця місцевого жителя викрав ноутбук.

У місті Рогатині Івано-Франківської області працівники міліції затримали 40-річного безробітного жителя Зачепилівського району Харківської області, з автомобіля якого вилучено стартовий пістолет, перероблений для стрільби гумовими кулями

У Сумській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб дочірнього підприємства ВАТ, котрі уклали з товариством з обмеженою відповідальністю договір на виконання поточного ремонту автодоріг на території вказаної області й підписали акти виконаних робіт (фактично вказані роботи були виконані філією шляхо-будівельного управління одного з ВАТ), чим завдали збитки державі на суму 1,9 мільйона гривень. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

У Донецькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили заступника начальника комунального підприємства, котрий вимагав та отримав 354 тисячі гривень хабара від директора товариства з обмеженою відповідальністю за підписання угоди на проведення ремонту контактної мережі згаданим підприємством. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Донеччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб податкової інспекції, котрі в серпні 2008 року під час розгляду скарги, наданої до акту планової перевірки товариства з обмеженою відповідальністю, безпідставно скасували податкове повідомлення-рішення за основним платежем та штрафними санкціями, чим завдали збитки державі, у вигляді ненадходження до бюджету понад 5,5 мільйона гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

ДЗГ МВС України

You may also like...