Криминальная хроника Украины на 18.01.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 124 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 786 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, вісім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, три розбійних напади, 39 пограбувань та три факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 22 особи. У правопорушників вилучено гвинтівку, сім пістолетів, два обрізи мисливських рушниць, вісім одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 700 грамів вибухівки та 221 набій.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано сім осіб, в яких вилучено 15,2 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 26 835 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 22 підозрювані особи.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 38 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких три особи загинуло та 43 – травмовано.

У місті Горлівці Донецької області 24 грудня минулого року у власному будинку було знайдено мертвою з ножовими пораненнями 69-річну пенсіонерку місцеву жительку. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 53-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уранці 23 грудня минулого року в зазначеному місті в будинку ножем убив господарку під час сварки на ґрунті неприязних відносин.

У Харківському районі Харківської області 17 січня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 20-річного громадянина сусідньої держави. Попередньо встановлено, що він увечері третього січня проник до дачного будинку 35-річного безробітного місцевого жителя й викрав електропилу.

У місті Керчі Автономної Республіки Крим працівники міліції затримали 25-річну безробітну раніше судиму місцеву жительку. Попередньо встановлено, що вона в жовтні 2009 року в місті Сімферополі продала сутенерам для сексуальної експлуатації 16-річну безробітну жительку міста Керчі.

У Краснодонському районі Луганської області 17 січня працівники міліції затримали 23-річного громадянина сусідньої держави, у якого вилучено 100 мілілітрів ацетильованого опію.

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб міської ради, котрі в 2009 році привласнили 4,1 мільйона гривень відкритого акціонерного товариства, які були виділені останнім на проведення капітального ремонту дитячих садків (знаходяться на балансі міськради). Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

В Одеській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили завідуючого кафедрою одного з університетів, котрий систематично вимагав та отримував від студентів хабарі за успішне складання ними заліків та іспитів. Задокументовано 22 факти отримання підозрюваним хабарів на загальну суму 42 тис. гривень. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Харківській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб державного підприємства, котрі не поставили приватному підприємству 50 одиниць рухомого складу, за які отримали 12 мільйонів гривень передплати. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.

ДЗГ МВС України

You may also like...