Виявлено нові епізоди у справі про розбещення неповнолітніх хлопчиків у Євпаторії

У перших числах листопада 2010 року працівниками євпаторійської міліції був затриманий житель міста Севастополя, який обґрунтовано підозрюється в розбещенні малолітніх хлопчиків. 

Маючи педагогічну освіту, 32-річний Кирило легко заводив знайомство з дітьми, входив до них в довіру. Досвід роботи викладачем фізичної культури допомагав йому в спілкуванні з підлітками. У його телефонній книзі оперативники виявили більше тисячі контактів, велика частина з яких – телефонні номери дітей.

Завоювавши довіру, Кирило під різними приводами приводив хлопчиків у безлюдні місця, де задовольняв свою статеву пристрасть неприродним способом. Найчастіше, це супроводжувалося погрозами застосування насильства.

Спочатку було встановлено сім потерпілих від дій збоченця, це хлопчики від 8 до 14 років. У більшості випадків з неповних сімей, де відсутні батьки. З деякими підлітками кількість «зустрічей» злочинця доходило до десяти. Всі потерпілі на фотографії впізнали «кривдника» і в присутності педагогів і психологів дають свідчення.

Малолітні діти в силу свого віку не усвідомлюють справжнього значення того, що відбувається з ними в подібних випадках, не можуть дати правильну оцінку суспільної значимості скоєного. Часом, відчувають свою провину в події і бояться розповісти про це батькам.

Наразі злочинець арештований. У січні поточного року були виявлені нові епізоди насильницьких дій Кирила. До «злочинного букету» збоченця додано ще дев’ять епізодів вступу в статевий контакт з малолітніми хлопчиками, вчинених в період з 2008 по 2010 рік.

Нагадаємо, що в кримінальному законодавстві України передбачена відповідальність за насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним шляхом, вчинене щодо малолітніх, у вигляді позбавлення волі на термін до 12 років.

(ім’я змінено)

Юрій Раслін, ВЗГ ГУМВС України в АР Крим

МВС України
 

You may also like...