На Донеччині ОЗГ, пов’язана з «Принцем», скоювала крадіжки з автомобілів

Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України в Донецькій області припинили діяльність стійкого організованого злочинного угруповання з міжрегіональними зв’язками, учасники якого протягом 2010 року скоювали серійні крадіжки з автомобілів.  

Організував та очолив ОЗГ 43 річний уродженець Луганської області. До її складу також увійшли ще один виходець з Луганщини та троє уродженців Грузії – громадян України. 

Постійно проживаючи в Луганській області, з метою скоєння серій крадіжок з автомобілів, зловмисники на нетривалий час виїжджали у Донецьку область та АР Крим.

До кожного злочину вони ретельно готувались. Згідно з розробленим планом, лідер ОЗГ вів спостереження за водієм, обраного для скоєння крадіжки автомобіля. У разі виникнення небезпеки він інформував поплічників, які у цей час за допомогою спеціального сканера відчиняли авто та ретельно нишпорили у ньому, викрадаючи цінності. В подальшому викрадене збувалось через нарко-залежних осіб на території Луганської області.

За інформацією оперативників, злочинна група мала розгалужені зв’язки серед раніше засуджених осіб, підтримувала «злодійські традиції». Також, встановлено наявність злочинного зв’язку ОЗГ зі «злодієм у законі», відомим у кримінальному світі на прізвисько «Принц».

До речі, останнього днями з наркоречовиною затримали в місті Києві працівники ГУБОЗ МВС та столичного УБОЗ і проти нього порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 309 КК України.

Встановлено, що «злодій в законі», начебто, контролював скоєння серії крадіжок з автомобілів на території АР Крим у квітні 2010 року. За попередніми даними, доля прибутків від згаданих «оборудок» була передана саме йому. Наразі ця інформація перевіряється.

Затримання ж усіх учасників ОЗГ відбулось під час підготовки до «чергового вояжу» 18 січня 2011 року. Цього дня зловмисники зустрілись в обумовленому місці для виїзду з області з ціллю скоєння наступної серії крадіжок. Одночасно з ними на місце зустрічі прибули і УБОЗівці. З метою попередження вчинення наступних злочинів, усі члени угруповання були затримані. На місці у них вилучено електронний сканер, за допомогою якого «вскривались» автомобілі.

В ході проведення ряду санкціонованих обшуків за місцями мешкання фігурантів у містах Стаханів, Алчевськ та Первомайськ Луганської області, а також в автомобілях були виявлені та вилучені речові докази скоєних злочинів: мисливська рушниця, електрошокер, гроші в сумі 11тис. грн. та 2400 доларів США, 3 ноутбуки, документи потерпілих, 18 мобільних телефонів.

На сьогоднішній день встановлена причетність затриманих до скоєння 34 крадіжок на території України.

Розслідування триває в рамках кримінальної справи, порушеної СВ Торезького МВ міліції за ст. 185 ч.3 (крадіжка) Кримінального кодексу України.

Прес-служба ГУБОЗ МВС України

 

You may also like...