Криминальная хроника Украины на 25.01.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 003 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 599 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, чотири факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, дев’ять розбійних нападів, 12 пограбувань та чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 20 осіб. У правопорушників вилучено три гвинтівки, обріз мисливської рушниці, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату та 403 набої.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано дві особи, в якої вилучено 20,7 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 27 890 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано дев’ять підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 56 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких вісім осіб загинуло та 72 – травмовано.

У місті Запоріжжі 11 січня у своєму будинку було знайдено мертвою з ножовим пораненням грудей 70-річну пенсіонерку місцеву жительку. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 20-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері сьомого січня, з метою крадіжки, проник до будинку потерпілої, але його застала господарка, після цього він її вбив ножем.

У місті Ялті Автономної Республіки Крим 23 січня на вулиці було знайдено мертвим із ножовими пораненнями 52-річного безробітного місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів за скоєння вбивства працівники міліції затримали 52-річну безробітну жительку міста Алупки. Попередньо встановлено, що вона ввечері 23 січня в згаданому місті вбила ножем потерпілого під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Києві 23 січня на місці скоєння злочину працівники міліції затримали 43-річного раніше судимого громадянина сусідньої держави, 29-річного безробітного жителя Уманського району Черкаської області та 27-річного безробітного жителя міста Чернівців. Попередньо встановлено, що вони на вулиці столиці з автомобіля “Тойота” 16-річного безробітного жителя міста Вишгорода Київської області викрали ноутбук.

У місті Києві 24 січня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 35-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він удень 13 січня в приміщенні магазину викрав у 39-річної продавчині згаданого магазину місцевої жительки мобільний телефон.

На Одещині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили одного з керівників відділу державної виконавчої служби району, котрий упродовж 2010 – 2011 років вимагав та отримував від громадян хабарі за закриття виконавчого провадження та повернення їм вилученого майна. Задокументовано десять фактів отримання правопорушником хабарів на загальну суму 47 тисяч гривень. Підозрюваного затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Одещині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадову особу державного підприємства, котрий у 2009 році уклав, без проведення повторного тендеру, додаткову угоду з товариством з обмеженою відповідальністю, згідно якої збільшив вартість основного договору, укладеного того ж року на реконструкцію лінії електропередач, розташованої на території Одеської області. Таким чином, державі завдано збитків на суму майже три мільйони гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість) КК України.

У Харківській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили жителя згаданої області, котрий власною вантажівкою MAN перевозив контрафактну відео-аудіо продукцію. У правопорушника вилучено 34,7 тисячі DVD та CD дисків й 620 аудіокасет на загальну суму понад 500 тисяч гривень. Слідчим відділенням райвідділу внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.203-1 (незаконний обіг дисків для лазерних систем зчитування, матриць, обладнання та сировини для їх виробництва) КК України.

ДЗГ МВС України
 

You may also like...