Криминальная хроника Украины на 26.01.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 037 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 605 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, три факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, п’ять розбійних нападів, 32 пограбування та три факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 29 осіб. У правопорушників вилучено два обрізи мисливських рушниць, 12 одиниць саморобної вогнепальної зброї, 1,5 кілограма вибухівки та 1 185 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано десять осіб, в яких вилучено 11,4 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 28 397 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 15 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксована 51 дорожньо-транспортна пригода із потерпілими, де сім осіб загинуло та 69 – травмовано.

У місті Краматорську Донецької області 9 листопада минулого року на вулиці було знайдено мертвою з ознаками удушення 19-річну робітницю супермаркету місцеву жительку. В результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали 28-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері третього листопада на вулиці вказаного міста задушив потерпілу під час спроби зґвалтування.

У місті Горловці Донецької області працівники міліції затримали двох безробітних жителів міста Дзержинська, віком 23 та 22 роки. Попередньо встановлено, що вони намагалися вивезти за кордон, з метою продажу сутенерам для сексуальної експлуатації, 21-річну безробітну місцеву жительку та 19-річну безробітну жительку міста Макіївки.

У Мелітопольському районі Запорізької області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох 19-річних безробітних місцевих жителів. Попередньо встановлено, що вони ввечері 25 січня з пам’ятника воїнам, загиблим у Великій Вітчизняній війні, викрали металеві фрагменти.

У місті Кіровську Луганської області на вулиці працівники міліції затримали 49-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя, у якого вилучено кілограм вибухівки.

У місті Підгородному Дніпропетровського району Дніпропетровської області працівники міліції затримали 22-річну безробітну місцеву жительку, у квартирі за місцем проживання якої вилучено 35 грамів амфетаміну.

У Закарпатській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб товариства з обмежено відповідальністю, котрі в 2008 році, під час проведення тендеру на виконання робіт із реконструкції даху загальноосвітньої школи, надали до тендерного комітету фіктивні документи про начебто участь у тендері приватного підприємства, у результаті чого незаконно отримали бюджетні кошти в сумі понад 717 тисяч гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.

У Луганській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову гаражного кооперативу, котрий вимагав та отримав 10 тисяч гривень хабара від місцевого жителя за підписання документу про відмову від земельної ділянки (на користь останнього), яка знаходилася у постійному користуванні вказаного кооперативу. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

ДЗГ МВС України

You may also like...