Криминальная хроника Украины на 27.01.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 292 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 660 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, три факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, шість розбійних нападів, 32 пограбування та чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 20 осіб. У правопорушників вилучено два пістолети, обріз мисливської рушниці, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, 8,2 кілограма вибухівки та 392 набої.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано дві особи, в яких вилучено 11,1 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 28 909 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 12 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 45 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких дві особи загинуло та 54 – травмовано.

У Добропільському районі Донецької області 24 січня у своєму будинку було знайдено мертвим 72-річного пенсіонера місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 51-річну безробітну місцеву жительку. Попередньо встановлено, що вона вранці 23 січня в зазначеному будинку дерев’яною палицею завдала смертельних тілесних ушкоджень господарю під час раптово виниклої сварки.

У місті Луганську 26 січня працівники міліції затримали 34-річну безробітну місцеву жительку, яка за 24 тисячі гривень намагалася продати свою двомісячну доньку. Дитину передано до міської дитячої лікарні.

В Антрацитівському районі Луганської області на вулиці працівники міліції затримали 25-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено вісім кілограмів вибухівки.

В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора державного підприємства, котрий у травні минулого року, без проведення тендеру, уклав угоду з приватним підприємством на поставку водних електричних установок й перерахував 4,4 мільйона гривень державних коштів (до теперішнього часу обладнання не надійшло). Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

На Чернігівщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили завідуючу лабораторії однієї з інспекцій, котра вимагала та отримала тисячу доларів США хабара від приватного підприємця за сприяння йому в отриманні дозвільних документів на відповідність сільгосппродукції санітарним нормам. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

В Одеській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб відкритого акціонерного банку, котрі в 2007 році надали приватному підприємству кредит та не провели незалежну оцінку вартості заставного майна (пальне). У подальшому зазначений кредит не було повернуто. У результаті цього згаданій банківській установі завдано збитків на суму 1,9 мільйона гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.

ДЗГ МВС України

You may also like...