Криминальная хроника Украины на 28.01.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6 975 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 584 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – сім вбивств, шість фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, шість розбійних нападів, 28 пограбувань та чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 22 особи. У правопорушників вилучено три гвинтівки, чотири обрізи мисливської рушниці, три одиниці саморобної вогнепальної зброї, 800 грамів вибухівки та 267 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано п’ять осіб, в яких вилучено 20,5 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 28 585 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 22 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 40 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких дві особи загинуло та 50 – травмовано.

У Старобешівському районі Донецької області 26 січня у своєму будинку було знайдено в непритомному стані з травмою голови 37-річного безробітного місцевого жителя, який невдовзі в лікарні помер. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні злочину затримано 37-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 26 січня в будинку потерпілого стільцем завдав смертельних тілесних ушкоджень господарю під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У Богодухівському районі Харківської області працівники міліції затримали 32-річного безробітного місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 500 грамів вибухівки.

У одному з селищ Судакської міської ради Автономної Республіки Крим працівники міліції затримали 43-річного громадянина, за місцем проживання якого вилучено п’ять кілограмів марихуани.

У Кремінському районі Луганської області працівники міліції затримали 25-річного безробітного місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 1,5 кілограма марихуани.

У Львівській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову правління кредитної спілки, заступника голови правління згаданої спілки та кредитного інспектора цієї ж спілки, котрі впродовж 2008-2009 років оформили низку фіктивних кредитних договорів, у результаті чого незаконно заволоділи коштами вкладників вказаної спілки на загальну суму 2,2 мільйона гривень. Підозрюваних затримано. Слідчим органами внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 та ч.2 ст.366 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем й службове підроблення) КК України.

У Луганській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили виконуючого обов’язки директора міського комунального підприємства, котра вимагала та отримала 11 тис. гривень хабара від місцевого жителя за продовження терміну дії договору оренди земельної ділянки. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Дніпропетровській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю, котрий упродовж 2006-2009 років, без відповідної дозвільної документації на будівництво багатоповерхового житлового будинку та ліцензії на здійснення діяльності по залученню коштів громадян для організації вказаного будівництва, уклав контракти про дольову участь у будівництві згаданого будинку із п’ятьма жителями міста Дніпропетровська та отримав від них кошти в сумі понад 2,2 мільйона гривень, які в подальшому привласнив. Підозрюваного затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень) КК України.

ДЗГ МВС України

You may also like...