На Миколаївщині затримано крадія, який під виглядом торгового представника скоював крадіжки

До Вознесенського міськвідділу міліції почали надходити заяви від громадян про крадіжки особистих речей. У кожному з випадків зникнення гаманців та інших цінностей потерпілі пов’язували з молодим чоловіком, який представлявся торговим представником. Нахабність крадія не мала меж, адже неодноразово він собі дозволяв коїти крадіжки в одному й тому ж місці.

Вийти на слід злочинця вдалося завдяки камери відео спостереження одного з банків міста, у той час, коли чоловік знімав готівку з щойно викраденої кредитної карти пін – код якої одна з потерпілих безпечно написала прямо на ній. Фотографія підозрюваного та детальний його опис потерпілими наводила на думку правоохоронців, що крадіжки скоює так званий «гастролер».

Згодом це підтвердилось після його затримання. «Гастролі» крадія припинили правоохоронці, коли чоловік завітав до однієї з адміністративних будівель міста та, в черговий раз представившись працівником торгової компанії, почав пропонувати її працівникам парфумерію. Щоправда, жодної із запропонованих речей у нього не було, але молодий чоловік пояснював це тим, що він тільки працює по отриманню заказів. Одна з працівниць, підозрюючи, що будуть негаразди, на всяк випадок про візит «торгівця» попередила працівників міліції. Вже за кілька хвилин до приміщення зайшли правоохоронці.

Сумнівів у тому, що перед ними знаходиться той самий «гастролер» не було, адже його зовнішність відповідала фотографії з камери відеоспостереження. При затриманні парубок не чинив опору та відразу ж признав свою провину. На допиті він розповів, що до Вознесенська прибув з Полтавської області.

Познайомившись з дівчиною, переїхав до неї жити, але не знайшов порозуміння з її батьком. Постійні конфлікти змусили його піти з родини дівчини, додому повертатися не хотів, а заробляти на життя було складно – молодий чоловік не мав ані професії, ані навиків виконувати будь-яку роботу. Тож і вирішив займатися крадіжками. Як говориться, «апетит приходить під час їжі», тому хлопець, скоївши першу крадіжку, вирішив, що такий спосіб «заробітку» для нього найкращий. Ошукуючи громадян, він витрачав кошти на продукти харчування, одяг та розваги. Про те, що його дії передбачені Кримінальним кодексом України, він навіть і думати не хотів, діяв за обставинами, не вдаючись у можливі наслідки.

На даний час працівниками міліції встановлено 6 епізодів його злочинної діяльності, проводиться подальший збір матеріалів. За даним фактом слідчим відділенням Вознесенського МВ УМВС України в Миколаївській області порушена кримінальна справа за ознаками ч.3 ст.185 КК України, санкція якої передбачає позбавлення волі на строк до 6 років.

Владислав Гнатенко, ВЗГ УМВС України в Миколаївській області

 

You may also like...