В Донецкой области УБОП разгромил ОПГ занимавшуюся сбытом героина

На Донеччині працівники УБОЗ припинили діяльність ОЗГ, яка займалась збутом особливо небезпечної наркотичної речовини.

Як повідомили УК в Прес-службі ГУБОЗ МВС України, працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України в Донецькій області затримали учасників організованої злочинної групи, які займались розповсюдженням сильнодіючого важкого наркотику – героїну Організував та очолив ОЗГ раніше судимий 30-річний мешканець міста Маріуполь. Також до її складу увійшло двоє чоловіків та жінка.

Встановлено, що на протязі 2010 року зловмисники організували канал постачання особливо небезпечної наркотичної речовини – героїну з Запорізької області на територію Донеччини, де збували наркотик залежним від нього особам. Гроші отримані від злочинної діяльності розподілялися між собою, залишаючи тільки на придбання нової партії героїну.

З метою припинення подальшого розповсюдження особливо небезпечного наркотику та затримання учасників ОЗГ оперативники УБОЗ здійснили шість оперативних закупівель загальною масою 7 грам на суму 10 тисяч гривень. Під час останнього придбання героїну всі учасники ОЗГ були затримані.

В ході проведення обшуків за місцем мешкання затриманих правоохоронці вилучили кристалічну речовину сірого кольору, 12 згортків фольги з речовиною білого кольору, медичні шприци з рідиною жовтого та білого кольору, подрібнену речовину рослинного походження вагою 60 грам, 7 тисяч мічених гривень, які використовувались при проведені оперативної закупівлі.

Вилучені речові докази направлені для проведення експертизи. Описано майно учасників організованої злочинної групи на суму 100 тисяч гривень.

За даним фактом слідчим відділом УБОЗ порушено кримінальну справу за ч.2 ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Триває слідство.

 

You may also like...