У Запоріжжі розкрито жорстоке вбивство таксиста

Вранці 29 січня у Вільнянському районі Запорізької області, на в’їзді до садового товариства, охоронець дачних будинків знайшов тіло невідомого чоловіка. Про жахливу знахідку чоловік негайно повідомив в міліцію.

Співробітники карного розшуку Вільнянського райвідділу міліції за лічені хвилини прибули на вказане місце і почали розслідування. На тілі потерпілого були чисельні різані рани в області шиї та спини. Ретельне обстеження території, де сталося вбивство, майже одразу привело їх до перших зачіпок. На землі правоохоронці знайшли мобільний телефон жертви, пошкоджену радіостанцію та знак таксі. Тож оперативники припустили, що, вбитий був таксистом і певно саме нічні пасажири позбавили його життя у такий звірячий спосіб. Після встановлення особи потерпілого, а ним виявився 40-річний житель Запоріжжя, та марки власного автомобіля на якому він працював, в дію був введений оперативний план «Перехват».

Для розкриття цього резонансного злочину були також зорієнтовані найдосвідченіші працівники Управління карного розшуку та Вільнянського райвідділу ГУМВС України в Запорізькій області. Міліціонери розпочали копітку працю, аби якомога скоріше розкрити злочин і затримати підозрюваних. Було встановлено, що останній виклик був зроблений з телефону-автомата. Тож не було ніякого сумніву, що зловмисники, маючи злочинні наміри, заздалегідь потурбувались про анонімність.

За попередньою версією оперативників, лиходії скоріш за все зазіхнули на майже новенький «ФОЛЬКСВАГЕН-ГОЛЬФ", на якому їздив приватник. А тому і корисливі мотиви цього тяжкого злочину були ймовірнішими за все. Пізніше ці здогадки повністю підтвердяться.

30 січня 2011 року в місті Оріхів Запорізької області співробітник чергової частини місцевого райвідділу, повертаючись додому, помітив на вулиці іномарку, на розшук якої був зорієнтований особовий склад гарнізону запорізької міліції.

Термінове повідомлення міліціонера допомогло швидко затримати викрадену автівку. Втім, молодики, які знаходилися всередині салону, пояснили правоохоронцям, що їхні знайомі віддали легковик на продаж і саме цим вони зараз займаються.

Невдовзі оперативники «вирахували» і справжніх фігурантів, причетних до вбивства.

Як розповів начальник УКР ГУМВС України в Запорізькій області підполковник міліції Михайло Павлюк, днями за місцем мешкання в Шевченківському районі Запоріжжя їх обох було затримано. Ними виявилися місцеві жителі, один з яких 1990 року народження, а інший 1983. Під час обшуку квартир у яких мешкали підозрювані, було знайдено ніж, яким вони вбили нещасного водія.

Зі слів, затриманих, вони дійсно хотіли заробити на продажі дорогої іномарки, не рахуючись навіть з людським життям. Близько 23.00 з таксофону злодії викликали таксі в центр міста, і після нетривалої «подорожі» зробили зупинку в Вільнянському районі неподалік села Богатирьова яка і стала кінцевою для перевізника.

Наразі стосовно підозрюваних порушено кримінальні справи за ч. 2 п. 6 ст. 115 (Умисне вбивство з корисливих мотивів) та ч. 3 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Тож тепер обом загрожує позбавлення волі аж до довічного з конфіскацією майна, адже саме таке покарання передбачає більш тяжка стаття Кримінального кодексу, що порушена проти них. Слідство у справі триває.

Семенюк Яна, ВЗГ ГУМВС України в Запорізькій області

МВС України

You may also like...