В Сумах, отец с 15-летним сыном, задержаны за кражу электропровода

Завдяки пильності працівника міліції зловмисників вдалося затримати. Вже не вперше 15-річний підліток разом з батьком ходили красти електричний дріт з підсобного приміщення біля літнього майданчика поблизу річки Псел, який потім здавали на металобрухт. Третій раз для них виявився останній. За 190 метрів дроту отримали три роки ув’язнення.

Подія трапилась у Сумах поблизу річки Псел. Ввечері працівник міліції повертався додому після тяжкого робочого дня й несподівано до нього донісся шурхіт з підсобного приміщення, яке було розташовано поряд. 

Не втрачаючи ані хвилини, міліціонер зателефонував до чергової частини міліції та попросив про допомогу. Й вже через кілька хвилин слідчо-оперативна група прибула на місце події.

Так, разом вони виявили та затримали зловмисників, які крали електродріт, тим самим завдавши збитків на півтори тисячі гривень. Правоохоронці також з’ясували, що затриманими виявились батько та його неповнолітній син, у яких вже є кримінальний досвід: син Олександр, не дивлячись на 15-річний вік, уже мав кримінальну відповідальність за хуліганство, а батько погасив не одну судимість. Тож, скоювати злочини, як каже мати Олександра, в них спадкове.

Намагаючись пом’якшити міру покарання, жінка жаліється правоохоронцям, що вона пенсіонерка, пенсію отримує невеличку, а в неї четверо дітей, тож, через постійний брак грошей чоловік та син пішли красти, мовляв потрібно щось їсти.

«Грошей ніколи не вистачало, навіть на хліб. Мама лише пенсію отримує – це і весь сімейний бюджет. Батько тимчасово не працює, а я ж навчаюсь… Куди ж мене візьмуть?.. Тому і чинили беззаконня…», – пояснює слідчому хлопчина.

Працівники міліції також дізналися, що ідея крадіжки належала синові, а батько лише погодився на пропозицію Сашка. Так, дочекавшись пізньої години, вони йшли на злочин. Проникнути в підсобне приміщення було досить легко, адже, незважаючи на віконні грати та величезний замок на дверях, стіни зроблені зі звичайного ДВП, тому ламалися легко. А викрадені дроти наступного дня переплавляли і здавали на металобрухт. На отримані кошти купляли продукти харчування.

За фактом крадіжки проти батька та сина порушили кримінальну справу за ст. 185, ч.1 КК України, що передбачає до трьох років позбавлення волі.

Юлія Дейнека
СЗГ УМВС України в Сумській області

You may also like...