Херсонські шахраї займалася продажем «віртуальних» робочих місць на морських суднах

Слідчим управлінням УМВС в Херсонській області за матеріалами УБОЗ порушено кримінальну справу за ч.2 ст.190 (шахрайство) КК України стосовно злочинної групи з ознаками організованості.

Встановлено, що 27-річна мешканка обласного центру разом із трьома херсонцями створили фірму. Орендували в центрі міста офіс, де за великі гроші продавали робочі місця на морських суднах. Треба сказати, що гроші були реальні, а от місця роботи – віртуальні.

Територія Херсонської області унікальна тим, що тут є вихід до моря. Тому спеціалістів, пов’язаних із судноплавством в області, багато. Для того, щоб вигідно працевлаштуватися на корабель, люди готові платити кошти кадровим агенціям. В нашому випадку кампанія кошти збирала, а працевлаштуванням не займалася. В матеріалах кримінальної справи вже дев’ять постраждалих, кожен із них заплатив за сумнівні послуги від 700 до 1400 доларів США.

Стосовно одного фігуранта кримінальної справи обрано запобіжний захід – тримання під вартою, стосовно інших учасників групи – підписка про невиїзд.

Наразі працівники УБОЗ в Херсонській області проводять оперативно-розшукові заходи щодо встановлення додаткових фактів протиправної діяльності групи.

Наталія Місюкевич, УБОЗ УМВС України в Херсонській області

МВС України

You may also like...