Львівський підприємець отримав 7 років за фінансові махінації

Франківський районний суд м. Львова виніс вирок у кримінальній справі, досудове слідство у якій проводилось слідчим відділом податкової міліції ДПА у Львівській області.

Про це сьогодні, 9 лютого, ЗІКу повідомили у відділі взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю ДПА у Львівській області.

Як встановлено досудовим слідством та підтверджено судом, громадянин М. в лютому 2004 року придбав у попереднього засновника пакет документів приватного підприємства «Д», що припиняло свою діяльність та перереєстрував його, видавши наказ про своє призначення директором.

За словами начальника слідчого відділу податкової міліції ДПА у Львівській області Михайла Шукоста, зловживаючи службовим становищем, гр. М. протягом лютого-березня 2004 року виготовив та видав ряд фіктивних організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських документів, ніби то укладених з ТОВ «А», яке зареєстроване в Київській області, про отримання і зберігання електромагнітних лічильників та манометрів тиску води, податкові і видаткові накладні до договорів та актів, відповідне доручення на умовне їх придбання від ТОВ «А».

У подальшому для безпідставного отримання бюджетного відшкодування з податку на додану вартість, склав і видав завідомо неправдиві офіційні та фіктивні документи, що формували податкову звітність, однак працівники податкової міліції викрили шахрая.

Разом з тим, гр. М., будучи директором, для отримання кредиту для підприємства в сумі 300 тис. грн, надав завідомо неправдиву інформацію – фіктивний договір.

Отримавши кредитні кошти в сумі 300 тис. грн, він перерахував їх на розрахунковий рахунок ПП «С», засновником та директором якого був він сам, як повернення фінансової допомоги, тобто вчинив фінансову операцію з грошовими коштами, одержаними внаслідок вчинення суспільно-небезпечного протиправного діяння, що передувало їх легалізації шляхом надання банку завідомо неправдивої інформації для отримання кредиту.

Оцінивши зібрані по справі докази, суд підтвердив кваліфікацію дій засудженого М. за ч.2 ст.15, ч.5 ст.191 (замах на розкрадання коштів в особливо великих розмірах), ч.1 ст.209 (легалізація коштів здобутих злочинним шляхом), ч.2 ст.222 (шахрайство з фінансовими ресурсами), ч.1 ст.366 (службове підроблення), ч.2 ст.367 (службова недбалість) КК України та визнав його винним у вчиненні наведених злочинів.

Вироком суду М. засуджений до семи років позбавлення волі з позбавленням права займатися підприємницькою діяльністю строком на 3 роки, з конфіскацією належного йому майна, без застосування штрафу.

Ухвалою Апеляційного суду Львівської області такий вирок Франківського районного суду м. Львова залишено без змін.
 

You may also like...