Криминальная хроника Украины на 09.02.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8 737 заяв про злочини. Вжитими заходами 3 239 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – шість вбивств, шість фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, шість розбійних нападів, 35 пограбувань та три факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 34 особи. У правопорушників вилучено три пістолети, гвинтівку, п’ять обрізів мисливських рушниць, 10 одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 2,1 кілограма вибухівки та 491 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано п’ять осіб, в яких вилучено 16,5 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 28 787 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 17 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 57 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 12 осіб загинуло та 66 – травмовано.

У місті Луганську п’ятого  лютого у своєму будинку було знайдено мертвою з ножовим пораненням грудей 86-річну пенсіонерку. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох безробітних раніше судимих місцевих жителів, віком 31 та 29 років. Попередньо встановлено, що вони ввечері 4 лютого в згаданому місті, з метою крадіжки, проникли до будинку потерпілої, але їх застала господарка, після цього зловмисники вбили її ножем й викрали вісім медалей і орден часів Великої Вітчизняної війни.

У місті Харкові в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох безробітних раніше судимих місцевих жителів, віком 36 та 30 років. Попередньо встановлено, що вони в період з жовтня по листопад минулого року викрали з території державного підприємства металеві труби та будівельні матеріали.

У Голопристанському районі Херсонської області працівники міліції затримали 48-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він упродовж двох останніх місяців на території кладовища викрав металеві фрагменти огорож із чотирьох могил.

У місті Луцьку на вулиці працівники міліції затримали 22-річного безробітного жителя Ківерцівського району Волинської області, у якого вилучено 1,4 кілограма вибухівки та вісім детонаторів.

У місті Одесі на вулиці працівники міліції затримали 44-річного безробітного одесита, у якого вилучено 10 грамів героїну.

У місті Луганську на вулиці працівники міліції затримали 23-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено п’ять грамів героїну.

У місті Луганську 7 лютого на вулиці працівники міліції затримали 37-річного іноземця, у якого вилучено п’ять грамів амфетаміну.

У місті Молодогвардійську Луганської області працівники міліції затримали 35-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя, у гаражі якого вилучено 10 кілограмів марихуани.

В Одеській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили заступника директора комунального підприємства житлово-комунального сервісу, котрий вимагав та отримав 2,5 тисячі доларів США хабара від приватного підприємця за підготовку та видачу договору про технічне забезпечення електропостачання споживача. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Донецькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора відокремленого підрозділу  державного підприємства. Він, при наявності коштів на рахунках підприємства, створив заборгованість з виплати заробітної плати на суму майже один мільйон гривень. Міжрайонною прокуратурою згаданої області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.175 (невиплата заробітної плати, стипендії, пенсії чи інших установлених законом виплат) КК України.

ДЗГ МВС України

You may also like...