Криминальная хроника Украины на 04.04.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 156 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 768 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, сім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, один розбійний напад, 25 фактів грабежів, чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано дев’ять осіб. У правопорушників вилучено пістолет, дві гвинтівки, обріз мисливської рушниці, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї та 122 набої.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано двох осіб. У них вилучено 12,3 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 14 648 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано чотирьох осіб.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 62 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких сім осіб загинули та 68 – травмовані.

 У Шевченківському районі міста Києва 13 грудня минулого року на вулиці у поліетиленовому мішку було знайдено частини тіла невідомого чоловіка. Крім того, у Дніпровському районі міста Києва 28 березня цього року також у поліетиленовому мішку було знайдено частини того ж людського тіла. За цим фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.115 КК України. Вжитими заходами особу потерпілого було встановлено. Ним виявився 28-річний безробітний житель Кременчуцького району Полтавської області. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за скоєння цього злочину працівники міліції викрили раніше затриманого за скоєння крадіжок 21-річного безробітного жителя міста Кременчука. Попередньо встановлено, що він 22 листопада 2010 року в місті Києві в найманій квартирі ножем убив потерпілого під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин. З метою приховування злочину зловмисник розчленував його тіло та спільно з двома безробітними жителя міста Кременчука, віком 21 та 23 роки, у поліетиленових мішках вивезли до різних районів столиці і залишили на вулиці, а решту – закопали на території парку культури та відпочинку (знайдено). Співучасників злочину також затримано.

 У Тиврівському районі Вінницької області 29 березня у своєму будинку було знайдено мертвим з травмою голови 68-річного чоловіка. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 47-річну безробітну місцеву жительку. Попередньо встановлено, що вона у будинку потерпілого вбила господаря металевою трубою під час сварки, що виникла після спільного вживання спиртних напоїв.

 У місті Краматорську Донецької області 3 квітня 54-річний безробітний місцевий житель на території домогосподарства 45-річного безробітного чоловіка пострілом із невстановленої зброї вбив господаря під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин. Зловмисника затримано. Вживаються заходи щодо розшуку зброї.

 У Знам’янському районі Кіровоградської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 60-річного жителя міста Кіровограда. Попередньо встановлено, що він 3 квітня на вулиці пострілами з револьвера іноземного виробництва, переробленого для стрільби набоями калібру 5,6 мм, завдав вогнепальні поранення двом безробітним жителям цього ж міста, віком 44 та 18 років. Потерпілим надано медичну допомогу без госпіталізації. Зброю вилучено.

 У Буському районі Львівської області працівники міліції затримали двох жителів міста Харкова, жителя міста Кременчука Полтавської області, двох жителів Сумської області та жителя Закарпатської області, віком 23 – 41 рік, усі без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вони зробили несанкціоновану врізку до магістрального нафтопроводу відкритого акціонерного товариства й викрали близько 150 т сирої нафти на загальну суму 600 тисяч гривень. У правопорушників вилучено дві автоцистерни з напівпричепами, металеві ємності та обладнання для перекачки нафтопродуктів.

 У Станично-Луганському районі Луганської області 30 березня невідомий викрав металевий фрагмент із пам’ятника борцям за встановлення радянської влади та партизанам часів громадської війни. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за скоєння цього злочину працівники міліції затримали 27-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя. Викрадене вилучено.

 У Дніпровському районі міста Києва 2 квітня на місці скоєння злочину працівники міліції затримали 30-річнго іноземця. Попередньо встановлено, що він на вулиці з автомобіля 38-річного киянина викрав гаманець, у якому знаходилося 1,1 тис. гривень (вилучено).

 У місті Слов’янську Донецької області на вулиці працівники міліції затримали 46-річного безробітного, раніше судимого жителя Костянтинівського району цієї ж області, з автомобіля якого вилучено 11,9 кг макової соломки.

 В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовців відділу Державного комітету земельних ресурсів у місті. Вони, шляхом перевищення норм безкоштовної приватизації земель для будівництва об’єктів житлового фонду, узгодили проект землеустрою з відведення обслуговуючому кооперативу земельної ділянки (загальна площа 20 га), чим завдали збитки територіальній громаді на суму понад 3,8 млн. гривень. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 «Зловживання владою або службовим становищем» КК України.

 У місті Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили наукового співробітника однієї з лабораторій науково-дослідного інституту. Вона вимагала та отримала 16 тисяч гривень хабара від місцевого жителя за прискорення проведення будівельно-технічних досліджень об’єкту незавершеного будівництва. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 «Одержання хабара» КК України.

 У місті Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримали державного виконавця одного з відділів Державної виконавчої служби районного управління юстиції. Він вимагав та отримав 400 доларів США хабара від приватного підприємця за ненакладення арешту на квартиру по виконавчому провадженню, відкритому стосовно нього. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 «Одержання хабара» КК України.

 У Житомирській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову однієї з райдержадміністрацій – депутата районної ради. Він, без погодження з управлінням земельних ресурсів, видав розпорядження про надання шістьом громадянам у приватну власність земельних ділянок (загальна площа 12 га), чим завдав збитки державі на суму понад 211 тисяч гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст. 364 «Зловживання владою або службовим становищем» та ч.2 ст.366 «Службове підроблення» КК України.

 У Луганській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовців товариства з обмеженою відповідальністю. Вони створили п’ятнадцять фіктивних підприємств через розрахункові рахунки яких незаконно здійснили фінансові операції на загальну суму понад 518 тисяч гривень. Слідчим відділом міськуправління внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.205 «Фіктивне підприємництво» КК України.

 На Львівщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримали голову однієї із райдержадміністрацій та начальника районного відділу державного підприємства. Вони вимагали 120 тисяч доларів США хабара від приватного підприємця за сприяння у підписанні та погодженні документації щодо надання йому у власність земельної ділянки (площа 2 га) в рекреаційній зоні Карпатського регіону для будівництва готельного комплексу. Зловмисників затримано «на гарячому» під час отримання частини хабара в сумі 33 тисячі доларів США. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 «Одержання хабара» )КК України.

 В Одеській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили жителя міста Одеси. Він на території області займався реалізацією підроблених марок акцизного збору. У правопорушника вилучено 465 тисяч марок акцизного збору на алкогольні напої. Слідчим відділом міськуправління внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.204 «Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів» та ч.1 ст.216 «Незаконне виготовлення, підроблення, використання або збут незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених марок акцизного збору чи контрольних марок» КК України.

ДЗГ МВС України
 

You may also like...