Студент двох навчальних закладів виявився грабіжником

В Путивлі пограбували двох діджеєв Будинку культури, в якому хлопців крутили дискотеку для молоді.  «Здобиччю» 18-річного злочинця стали ноутбуки добре знайомих йому хлопців, один з яких виявився його одногрупником.

 Ще не досягнувши повноліття, Дмитра вже добре знали міліціонери. Розпочати свій кримінальний шлях, молодий хлопець вирішив з пограбувань. Після  першого пограбувавши, судді вирішили суворо не карати хлопця, враховуючи, що він з нормальної родини та його щире розкаяння.  Хлопчина плакав у залі суду та все повторював, що більше такого ніколи не повториться. Тоді суддя виніс свій вирок – два роки умовного покарання. Але, як виявилось, Дмитра цей випадок так нічому і не навчив. Вже через місяць він скоїв чергові пограбування.

 «Жертв» вибрав не випадково. Добре знаючи, що його одногрупник з товаришем працюють діджеями в місцевому Будинку культури, Дмитро вирішив заздалегідь за ними прослідкувати: декілька разів відвідав дискотеку, дізнався о котрій вони повертаються додому та їхню адресу.

 Дмитро також запримітив, що додому хлопці повертаються з власними ноутбуками. Й вирішив здійснити задумане.

 «Після закінчення дискотеки я пішов попереду свого одногрупника Артема. Почекав на нього в під’їзді його будинку. А коли той зайшов, я почав його бити та відібрав ноутбук», – розповідав хлопець в кабінеті слідчого. А потім вибіг та попрямував до будинку іншого хлопця. На щастя для юного злочинця, інший його знайомий трохи затримався по дорозі додому та присів покурити на лавочці біля будинку. Останній після тяжкого вечора,  розповів потім правоохоронцям, що перший удар був ногою в обличчя, а потім послідкували удари в область грудної клітини, після чого він упав та втратив свідомість, а коли отямився перевірив вміст свого рюкзака та виявив відсутність дорогого ноутбуку. Після чого й звернувся до міліції.

 Коли правоохоронці оглянули місце злочину, знайшли ключі, які залишив після себе зловмисник, що допомогли встановити особу їхнього господаря. Обидва потерпілі також розповідали, що як в першому випадку, так і в другому в злочинця був рюкзак та чорний спортивний одяг. Вони мали припущення, що це міг скоїти їхній знайомий, який був одногрупником Артема. А коли останній побачив ланцюг з ключами, одразу назвав і його власника – Дмитра, який навчається з ним в одній групі. До того ж, окрім навчання в місцевому коледжі, юнак навчається на другому курсі вищого навчального закладу.

 Тепер головною задачею міліціонерів було затримати злодія. Так як хлопець мешкав то з батьком, то з матір’ю затримати його було вкрай важко. До того ж мати разом з сином-злочинцем почали переховуватися. Притулок знайшли собі у дівчини старшого сина, яка погодилась їх приютити в своїй квартирі.

 Перестрівши старшого брата на вулиці, міліціонери попросили його пройти разом з ними до райвідділку, та поки сиділи спілкувались, чоловіку прийшла смс від його дівчини, в якій йшлося про те, що його вдома очікують брат-зловмисник та їхня мати.  Правоохоронці ж, дізнавшись, де переховується Дмитро, направилися до будинку. Але двері міліціонерам так і не відкрили. «Тому, було прийняте рішення влаштувати засідку», – каже Сергій Гузеєв, начальник путивльського райвідділу. Просидівши ніч біля квартири дівчини, лише на ранок хлопець вирішив здатися правоохоронцям.

 В районному відділі міліції хлопець одразу зізнався в скоєному та розповів, що злочин вчинив, бо хотів гарно одягнутися та частину витратити на свою дівчину. Ці слова викликали здивування в усіх присутніх, адже юнак був не з бідної родини. Також хлопець повідомив, що пограбоване збув знайомому в Білопіллі за три тисячі гривень, завдавши збитку господарям майже на 15 тисяч.

 Сьогодні зловмисник знаходиться під вартою та чекає вироку суду. Проти затриманого порушена кримінальна справа за ст.186, ч.1 «Грабіж». Враховуючи попередній злочин, юнаку загрожує до семи років тюремного ув’язнення.
 
Марина Кльова
СЗГ УМВС України в Сумській області
 

You may also like...