Наиболее резонансные преступления и события в Украинеї на 04.05.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6 062 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 175 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – сім вбивств, сім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, два розбійних напади, 17 фактів грабежів, вісім фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано дві особи. У правопорушників вилучено 15 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано одну особу. У них вилучено 6,6 кілограма наркотичних засобів.
 
За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 12 418 осіб.
 
За порушеними кримінальними справами заарештовано 13 осіб.
 
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 61 дорожньо-транспортну пригоду з потерпілими, у яких дев’ять осіб загинули та 71 – травмована.
 
У Сквирському районі Київської області 1 травня на вулиці було знайдено мертвим 46-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя. За висновком судово-медичної експертизи його смерть сталася внаслідок травми голови. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох місцевих жителів, віком 40 та 25 років, які на вулиці завдали смертельні тілесні ушкодження потерпілому під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин.  
 
У місті Полтаві 3 травня працівники міліції затримали 46-річного іноземця, який у листопаді 2009 року вивіз до сусідньої держави 31-річного безробітного жителя області, де продав його для подальшої неоплатної експлуатації праці. Потерпілого повернено на Батьківщину.
 
У Біляївському районі Одеської області 3 травня між двома безробітними місцевими жителями, віком 53 та 48 років, виникла бійка під час якої один із фігурантів пострілом з власної зареєстрованої мисливської рушниці завдав вогнепальне дробове поранення іншому. Зброю вилучено. Обох чоловіків госпіталізовано. Вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.129 КК України (погроза вбивством).
 
У Хмельницькій області 3 травня до міліції спецлінією “102” зателефонував невідомий. Він повідомив, що у приміщенні загальноосвітньої школи закладено вибухівку. Проведеною перевіркою вибухонебезпечних предметів не виявлено. Евакуація не проводилася. Вжитими заходами встановлено, що це безпідставне повідомлення, з хуліганських спонукань, зробив 22-річний безробітний місцевий житель.
 
На Одещині  працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службовців тендерного комітету державного підприємства. Вони придбали в товариства з обмеженою відповідальністю паливно-мастильні матеріали, вартість яких була завищена. У наслідок  протиправних дій державі завдано збитки на суму 2,4 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу  за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» КК України.
 
У Житомирській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службовців комунального підприємства обласної ради. Вони, без відповідного рішення сесії обласної ради, надали в користування приватним особам навісне обладнання зернозбиральних комбайнів, що знаходиться на балансі підприємства. У результаті протиправних дій державі завдано збитки на загальну суму 670 тисяч гривень. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 «Перевищення влади або службових повноважень» КК України. 
 
На Одещині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримали  декана вищого навчального закладу. Він вимагав та отримав 9,2 тис. грн. хабара від студентки за успішне складання іспиту. Додатково задокументовано отримання правопорушником хабарів на загальну суму 70 тисяч гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 « Одержання хабара» КК України.
 

You may also like...