Директор одного з миколаївських підприємств ухилився від сплати 3,1 млн. грн. податків.

19.05.2011 р. прокуратурою Миколаївської області за матеріалами податкової міліції ДПА у Миколаївській області порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах у відношенні директора одного з підприємств м. Миколаєва, противоправні дії якого у період 2010 року призвели до несплати підприємством податку на додану вартість на загальну суму 3,1 млн. грн.

Як повідомили УК в Управління податкової міліції ДПА у Миколаївській області, в ході проведення оперативно – розшукових заходів щодо відпрацювання постачальників даного підприємства встановлено, що вказаним підприємством за період січень – травень 2010 року безпідставно сформовано податковий кредит на загальну суму ПДВ 2,9 млн. грн. по безтоварним операціям з „придбання” товарів (робіт, послуг) від підприємств з ознаками фіктивності, а також занижено податкові зобов’язання в сумі 156,7 тис. грн. внаслідок не відображення в податкових деклараціях з податку на додану вартість сум ПДВ по взаєморозрахункам з покупцями.

Проведеними заходами встановлено, що особи, які значилися керівниками СГД, з якими співпрацювало підприємство, насправді не причетні до їх діяльності та не виконували адміністративно – господарських та організаційно – розпорядчих функцій, не складали та не підписували бухгалтерські документи.

В результаті цього, директором вказаного підприємства при проведенні фінансово – господарських операцій у 2010 році з метою несплати до бюджету держави податків та зборів, протиправно віднесено до складу податкового кредиту суми по завідомо безтоварним операціям та частково не задекларовано реалізацію товарів (робіт, послуг) власного підприємства, в результаті чого до бюджету не надійшло податку на додану вартість на загальну суму 3,1 млн. грн.

УК

 

You may also like...