Інформація ДАІ м. Києва на 08.06.11

За 8 червня 2011 року співробітниками ДАІ було виявлено 639 порушень ПДР, з них найбільш характерні: перевищення швидкості – 265; створення аварійної ситуації – 9, керування в стані алкогольного сп’яніння – 40. За добу зареєстровано 4 ДТП в яких 7 осіб отримали травми.

Незаконні заволодіння автотранспортом: Голосіївський р-н а/м «Міцубісі Лансер», 2005 р.в., сірий, д/н ВІ7224АВ; Солом’янський р-н а/м «Тойота Прадо», 2007 р.в., чорний, д/н АА7767СХ; Деснянський р-н а/м «Ауді-А-6», 1996 р.в., чорний, д/н АА5813СК.    

Інспекторами ДАІ столиці виявлені та затримані 2 авто, що знаходились у розшуку «Форд Ескорт» та «ВАЗ-2107». Співробітниками ВДАІ Печерського р-на за порушення ПДР був зупинений водій автобуса «Рута», який з метою уникнення адміністративної відповідальності намагався дати хабара 200 грн. До райуправлінь міліції за незаконне перевезення та зберігання наркотичних речовин доставлено – 3 чоловіка; вантаж без документів – 1; шахрайство – 1, по заходам «Автокооператив» – 1.        

У столиці з 31 травня по 30 червня 2011 року триватимуть профілактичні заходи на пасажирському автомобільному транспорті під назвою «АВТОБУС-2011».
 
Оскільки розпочинається сезон відпусток та екскурсій, зростає і об’єм пасажирських перевезень. Так, з метою попередження аварійності на пасажирському автотранспорті, підвищення технічної готовності автобусів, які залучаються до перевезень людей, особливо під час перевезення організованих груп дітей до місць відпочинку з 31 травня по 30 червня 2011 року у Києві проводиться  комплекс профілактичних заходів «Автобус – 2011».
 
Головна мета даної операції – зробити перевезення пасажирів безпечними, не допустити аварій з транспортом, що здійснює перевезення людей, говорить начальник управління ДАІ Анатолій Курінний. З боку працівників ДАІ будуть проводяться додаткові перевірки щодо додержання пасажирськими перевізниками вимог Закону України «Про дорожній рух»,  а їх водіями вимог Правил дорожнього руху. Особлива увага приділена зберіганню  транспортних засобів за місцем стоянки,  організацією передрейсового контролю за технічним станом транспортних засобів та обов’язкового медичного огляду водіїв.
 
У ході контролю за технічним станом автобусів під час їх експлуатації буде звернуто увагу на справність аварійних виходів, правомірність встановлення газового обладнання та додаткових місць для сидіння, не передбачених технічною документацією.
А з 8 по 29 червня розпочинається комплекс заходів під умовною назвою «Небезпечний, великогабаритний та великоваговий вантаж». Мета заходів – попередження аварій та катастроф при перевезенні небезпечних вантажів. Операція спрямована на перевірку дотримання вимог Правил дорожнього руху суб’єктами перевезення небезпечних вантажів. Як правило, винуватцями таких аварій є самі перевізники. Це і незадовільний технічний стан авто, і умови та режим перевезення вантажів. Саме на це під час перевірок буде звернена увага інспекторів. Разом з тим, з водіями будуть проводитися профілактичні бесіди, які можуть запобігти трагедіям.
 
З настанням літніх канікул більшість дітей проводить час на дитячих майданчиках та вулицях міста. Несподівана поява малюка на велосипеді, скейті, роликах – не рідкість, особливо у дворах будинків. А поведінка дітей не завжди буває передбачуваною. Тому Державтоінспекція м. Києва звертається до водіїв з проханням бути пильними та обережними під час керуванням транспортними засобами. Не забувайте, що на вулицях діти! Дотримуйтесь правил дорожнього руху, не перевищуйте швидкість. Цінуйте не тільки своє життя, а й інших.
 
Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон гарячої лінії  483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу. Крім того розпочав працювати телефон для СМС повідомлень: (063) 7682020.
 
Відділ зв’язків з громадськістю УДАІ м. Києва

You may also like...