Двоє братів відпочили на курорті за рахунок жительки Запорізької області, а потім… вбили її

В середині травня у воді біля насосної станції Каховського магістрального каналу перехожі побачили тіло жінки. Судово-медична експертиза встановила: причиною смерті є зовсім не утоплення, а механічна асфіксія. На загиблій був дорогий брендовий одяг та золоті прикраси. У неї були доглянуті нігті, волосся та шкіра.

Херсонським міліціонерам було дуже нелегко розслідувати цю справу. Адже ніяких документів чи мобільного телефону у неї не було. Перевірка показала, що така жінку ніхто не розшукує в Херсонській області. Для встановлення особи загиблої орієнтування з її фотографіями були надіслані до усіх областей України. В ході проведення оперативно-розшукових заходів стало відомо, що схожа за прикметами жінка зникла у Запорізькій області. Оперативники виїхали туди і встановили особу загиблої. Нею виявилась 40-річна жителька м.Енергодар, яка працювала бухгалтером. Заява про її зникнення надійшла до міліції у кінці травня. Рідні повідомили, що жінка збиралася відпочити в Євпаторії з друзями. Але хто ті знайомі, ніхто не знав. Батьки жінки непокоїлись, адже їх донька нещодавно розлучилася з чоловіком, сильно переживала з цього приводу і могла накоїти дурниць.

Працівники УКР УМВС та Каховського райвідділу відпрацьовували коло знайомих загиблої у Енергодарі. Під підозру потрапили двоє братів: 1971 та 1972 р.н. Старший, який працював таксистом, був знайомий із загиблою ще з дитинства, вони навчались в одній школі. Правоохоронці опитали їх, але брати стверджували, що давно не бачили жінку. Потім міліціонери дізнались, що брати вихвалялися перед друзями безкоштовним відпочинком у Євпаторії. Це насторожило оперативників, адже загибла планувала поїхати саме туди. Зрештою, брати зізнались у скоєнні злочину.

Старший розповів, що випадково зустрів потерпілу на вулиці і вони розговорились. Жінка розповіла, що працює бухгалтером, усім забезпечена, кілька місяців тому розлучилась з чоловіком і тепер хоче відпочити. Затриманий сказав їй, що працює таксистом і завжди до її послуг. Вони обмінялися телефонами і розійшлись. Через кілька днів загибла начебто сама зателефонувала чоловіку і запропонувала з’їздити відпочити до Євпаторії на вихідні. На кримське узбережжя вони поїхали на автомобілі чоловіка, з собою він взяв молодшого брата, раніше судимого.

В Євпаторії чоловіки відпочивали за рахунок жінки. Поверталися додому через Каховський район. Коли проїжджали повз магістральний канал, жінка нібито стала поводитись неадекватно, тому що була у стані легкого алкогольного сп’яніння. Начебто вона хапалася за кермо і могла пошкодити автомобіль. Щоб провчити пасажирку, чоловіки витягли її з автомобіля та стали наносити удари по голові, від чого вона впала на підлогу і втратила свідомість. Брати злякалися, що жінка може заявити на них до міліції, тому вирішили вбити її. Задушили жертву її ж хустинкою. Після цього забрали мобільний телефон загиблої, а тіло кинули у канал. Повернувшись додому, вони продали мобільний і були переконані, що їх ніколи не знайдуть.

За даним фактом порушено кримінальну справу за ч.2 ст.115 Кримінального Кодексу України “Умисне вбивство”. Наступні 10 чи 15 років брати проведуть за ґратами.

ВЗГ УМВС України в Херсонській області
 

You may also like...