Організовану злочинну групу крадіїв затримано у Харкові

Працівники УБОЗ ГУМВС України в  Харківській області припинили діяльність організованої злочинної групи, четверо учасників якої займались крадіжками матеріальних цінностей зі складських приміщень, магазинів, та офісів Харкова.

Організатором угруповання був неодноразово засуджений мешканець м. Харкова, який, маючи кримінальний досвід та організаторські здібності, запропонував своїм знайомим покращити своє матеріальне становище шляхом скоєння крадіжок у складі організованої злочинної групи. Останні, не довго думаючи, погодились. Разом з посіпаками кримінальника по той бік закону став і працівник міліції. За певну винагороду «перевертень у пагонах» надавав консультації зловмисникам щодо конспірації та уникнення кримінальної відповідальності.

До скоєння кожної крадіжки злодії ретельно готувалися. Спочатку вони відстежували графік роботи об’єкту, наявність фізичної охорони, сигналізації, здійснювали заходи з підготовки скоєння злочинів, вивчали прилеглу територію, шляхи відходу, а також маршрут пересування нарядів міліції. Потім вночі прибували до обраних об’єктів на автомобілі. Зламуючи замки, або через кришу, проникали до приміщень та викрадали грошові кошти і товари промислової групи. Викрадені речі перевозили на заздалегідь орендовану організатором квартиру та згодом реалізовували на ринках Харкова. Отримані кошти розподілялись між учасниками угруповання згідно ролі кожного у злочинному ланцюжку.

Проте, як не конспірувалися зловмисники, УБОЗівцям вдалося вийти на їхній слід та затримати під час  пограбування  швейного цеху на гарячому. Кайданки клацнули на зап’ястках у злодіїв в момент, коли ті намагалися вивезти вантажівкою поцуплені мішки з одягом.

Як встановило слідство, учасниками суспільно-небезпечного злочинного угруповання скоєно 6 таких злочинів. Збитки від злочинної діяльності склали 350 тисяч гривень.

На даний час досудове слідство завершено і справу передано до суду. Затриманим загрожує до 12 років позбавлення волі.

Прес-служба ГУБОЗ МВС України

You may also like...