Чернігівська шахрайка «розводила» знайомих на гроші

Кілька днів тому оперативники Чернігівського міського відділу міліції отримали інформацію про те, як одна спритна чернігівка «розводить» знайомих на гроші. Точніше кажучи, бере продукцію так би мовити під реалізацію, а от гроші за її реалізацію (а вона цю продукцію досить швидко розпродувала) не повертає. Працівники міліції почали «наводити довідки» про цю жіночку. І виявилася така картина…

Але почнемо все по порядку. Жінка на ім’я Олена (ім’я вигадане), сорока років, весь час мешкала у Чернігові зі своїм громадянським чоловіком. Народила трьох дітей. Одна дитина, на жаль, виявилася психічно хворою. Та жінка від неї не відмовилася, доглядала і за нею, і за двома іншими дітками. А от роботи ані у неї, а ні у чоловіка не було. Чоловік, м’яко кажучи, нічим не допомагав. Лише пив оковиту та повністю знаходився у своєї дружини на утриманні. І щоб якось виправити своє матеріальне становище жінка вирішила… відправити однокласників одного із своїх дітей відпочивати… на море! Олена активно зайнялася агітацією батьків, стала організатором поїздки. Батьки всі як один здали їй гроші на поїздку… І на цьому все закінчилося. Ніякої поїздки, ніякого моря не лише не було, а й не планувалося. Олена таким чином вирішила… покращити своє матеріальне становище! Звичайно це дуже не сподобалося батькам дітей, і вони звернулися до міліції. Правоохоронці порушили кримінальну справу, потім матеріали справи передали до суду. А поки суд ще не прийняв стосовно Олени якогось рішення, вона продовжувала… поправляти своє матеріальне становище! Вже іншим способом.

Ще раніше, кілька років тому, вона вирішила стати розповсюджувачем косметики відомих марок. Причому, усіх одразу. А особливо тих, координатори та дистриб’ютори яких погоджувалися дати товар на реалізацію під «чесне слово». А саме цього пройдисвітці і треба було. Отримавши товар, вона його швиденько розпродувала, а отримані гроші клала собі у кишеню.

Ні. Вона не була якоюсь алкоголічкою чи наркоманкою. Жінка навіть не палила. Завжди охайна та привітна. Усі отримані гроші витрачала виключно на своїх дітей та на продукти харчування. Можливо, цей факт і викличе жалість у тих, хто читає цей матеріал. Але жінки, які давали їй продукцію під реалізацію, також мають сім’ї. І їм прийшлося за товар розраховуватися із свого гаманця. А від цього страждали їхні родини, їхні діти. І таких наївних та довірливих назбиралося аж два десятки! Хто «влетів» на 200 гривень, а хто і на 800. Інколи Олена «стріляла» продукцію у однієї й тієї ж людини. Наприклад, у 39-річної Ніни, вона 15 разів брала товар під реалізацію і жодного разу не повернула гроші. Такі махінації тривали майже 3 роки. І ошукані жінки мовчали. Доки… не пішов слух серед представників косметичних компаній про таку шахрайку. І тоді вже обдурені жінки звернулися за допомогою до міліції.

Ніяких клопотів із затриманням Олени не було. Вона не ховалась, проживала у себе вдома. Спокійно ж розповідала міліціонерам і про свої махінації із товаром. Що ж тут такого, що вона не повернула гроші за товар? Колись бо поверне. Так вона казала. Але не замислювалась, який же борг на ній. Бо за нехитрими підрахунками сума, яку б прийшлося їй сплатити, сягала понад 30 тисяч гривень.

Як повідомляє ВЗГ УМВС України в Чернігівській області, на сьогоднішній день жінка зізналася у 35 фактах шахрайства. За всіма ними міліцією було порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає до трьох років позбавлення волі.

You may also like...