Наиболее резонансные преступления и происшествия в Украине на 11.07.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6 523 заявипро злочини.

За незаконне зберігання зброї затримано3осіб. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці та 110 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 3 осіб. У них вилучено 5 кгнаркотичних засобів.
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 136дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 15 осіб загинуло та 176 – травмовано.
 
На околиці одного з селищ Дніпропетровської області 10 липня у водоймищі було знайдено з прив’язаним до ніг вантажем труп невідомої жінки. Вжитими заходами її особу встановлено. Нею виявилася жителька вказаного селища. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано її брата – місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 29 червня на ґрунті неповернення грошового боргу заподіяв потерпілій смертельні тілесні ушкодження, після чого, з метою приховування злочину, прив’язав до ніг вантаж й вкинув тіло у водоймище.
 
В одному з селищ Запорізької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 25 червня на території покинутої ферми на ґрунті неповернення грошового боргу вбив сокирою місцевого жителя.
 
У місті Луганськ 10 липня в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано двох місцевих жителів та громадянина сусідньої держави. Попередньо встановлено, що вони минулої ночі в зазначеному місті, шляхом пошкодження вхідних дверей, проникли до будинку місцевого жителя, заподіяли господарю тілесні ушкодження та викрали 940 гривень.
 
На Вінниччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб комунального підприємства. Вони впродовж останніх двох років допустили розтрату теплової енергії на загальну суму 1 млн. гривень. Органами слідства МВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).
 
На Вінниччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника товариства з обмеженою відповідальністю. Він у минулому році незаконно реалізував 318 тонн зерна кукурудзи акціонерної компанії, яке знаходилося на відповідальному зберіганні в згаданому товаристві. У результаті протиправних дій державі завдано збитки на суму 387,5 тис. гривень. Органами слідства МВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.190 та ч.2 ст.367 КК України (шахрайство й службова недбалість).
 
На Полтавщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб комунального підприємства. Вони завищили обсяг виконаних робіт з підключення системи індивідуального опалення багатоквартирного житлового будинку, чим завдали збитки об’єднанню співвласників вказаного будинку на суму 335 тис. гривень. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.1 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення).
 
На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника селищної ради. Він вимагав 50 тис. грн. хабара від представника товариства з обмеженою відповідальністю за виділення земельних ділянок для розміщення базових станцій безпровідного Інтернету. Вищевказаного співробітника затримано під час отримання частини хабара в сумі 27,9 тис. гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (одержання хабара).
 
У Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника міської державної адміністрації. Він отримав 250 доларів США хабара від приватного підприємця за нескладання акту виявлених порушень під час перевірки його кіоску. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).
 

You may also like...