Міністерство оборони України втратило земельну ділянку вартістю понад 32 мільйони гривень

На Запоріжжі з легкої руки виконуючого обов’язки голови райдержадміністрації Міністерство оборони України позбавилось  земельної ділянки вартістю понад 32 мільйони гривень

Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України в  Запорізькій області в результаті проведених перевірок викрили начальника управління комунального господарства одного з міськвиконкомів. У 2009 році він, виконуючи обов’язки голови районної державної адміністрації, своїм рішенням забрав у військової частини земельну ділянку площею 2802,06 га. В подальшому, протягом 2010 року розпорядженнями тієїж райадміністрації ці землі були передані  громадянам у власність для ведення особистого селянського господарства.

Але, відповідно до Закону України «Про Збройні Сили України», земля, що закріплена за військовими частинами ЗС, є державною власністю  і для її відчуження необхідна згода Міністерства оборони України.
Проте, як з’ясувалось, дозвіл на припинення права користування на земельну ділянку останнє не надавало і у судовому порядку воно не скасовувалось.

За матеріалами УБОЗ Бердянською міжрайонною прокуратурою відносно згаданого високопосадовця порушено кримінальну справу за ч.3 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень) Кримінального кодексу України.

Збитки, завдані державі, перевищують 32 мільйони гривень.

Прес-служба ГУБОЗ МВС України

 

You may also like...