Хмільне знайомство закінчилося пограбуванням

Того вечора Люда* вирішила відпочити, аби, як говорять зараз, «розслабитися». Завтра вихідний, тому, відправивши дев’ятирічного сина у табір, матуся вирішила сходити в гості до подруги, яка мешкає неподалік від табору. Поговорили про те про се, пляшечку «спорожнили». Відпочили одним словом.

Коли на вулиці вже почало смеркатися, Людмила зазбиралася додому. Маршрутки до обласного центру в той час уже не ходили, і довелося жінці викликати таксі. Машина забрала її близько одинадцятої вечора. Але додому Люда не поспішала. Проїжджаючи повз парк 1-го Травня, жінка побачила, що літній майданчик, незважаючи на пізній час, ще працює. І їй раптом захотілося продовження. Попросивши водія зупинитися, Люда відправилася прямо до освітленого місця. Сівши за столик, що пустував, вона замовила собі пива й стала насолоджуватися прохолодним хмільним напоєм на самоті. За сусіднім столиком попивала пиво незнайома парочка – парубок років двадцяти п’яти й дівчина віком трохи старше. Про що вони розмовляли, Люда не чула, але помітила, що юнак невдовзі покинув супутницю. Та, у свою чергу, як видно, відразу засумувала. Побачивши самотню Люду, незнайомка підсіла до неї за столик. Алла, так звали нову знайому, не страждала на зайву скромність, тому легко завела бесіду. Жінки розговорилися. Незабаром до них приєднався й супутник Алли. Щоправда, представниці прекрасної статі обговорювали свої жіночі справи, тому парубок у їхню дискусію не втручався. Так мирно, за келихом пива сиділи вони втрьох досить довго.

Уся компанія була вже захмеліла, проте, коли посуд став пустим, Людмила вирішила замовити за свій рахунок ще. О другій годині ночі молоді люди вирішили нарешті покинути гостинний літній майданчик. Нетвердо тримаючись на ногах, Люда попрямувала до виходу з парку. Нові знайомі вирішили проводити жінку до будинку. Бо час був вже пізній. Людмила й сама розуміла, що одній їй дійти буде важкувато, тому не стала заперечувати. Але вже на виході з зони відпочинку пошкодувала про це. Зненацька парубок смикнув її за сумочку, і та опинилася в його руках. Не встигла Людмила зрозуміти, що трапилося, як він зник у нічній тьмі.

Жінка розгублено озирнулася по сторонах, але її нова приятелька, розгубившись лише на секунду, теж зникла. Люда побігла за ними по залізничних коліях, але швидко відстала. Авжеж, адже вона явно не збиралася займатися кросом, тому й одягнена була відповідно. А от парубок зі своєю супутницею були одягнені по-спортивному. Втративши на шпалах взуття, Люда спробувала було наздогнати парочку новоявлених «друзів» босоніж, але швидко відмовилася від цієї ідеї – босоніж по щебеню не побіжиш. Відшукавши в темряві своє взуття, Людмила повернулася назад. Вийшовши на дорогу, жінка прийнялася «голосувати». Їй поталанило – незважаючи на пізню годину, перша ж машина зупинилася. Довідавшись, що жінка піддалася нападу, водій не розгубився, і відразу ж зі свого мобільного подзвонив до міліції. Але на цьому везіння Люди не закінчилося. Чоловік виявився порядною людиною, і не кинув жінку в біді. Разом із нею він відправився на літній майданчик, де відбулася зустріч жертви зі своїми кривдниками. Там усе ще сиділи два відвідувачі, які, як гадав водій, повинні були запам’ятати злощасну парочку. Його розрахунок виявився вірним – чоловіки не тільки бачили Аллу та її супутника, але й, як виявилося, були трохи знайомі, і, довідавшись, що сталося, запропонували свою допомогу.

У цей час до парку під’їхала слідчо-оперативна група Кам’янобрідського райвідділу міліції. З’ясувавши прикмети зловмисників і передавши орієнтування нарядам, правоохоронці разом із потерпілою відправилися на пошуки зловмисників. У той час, поки опергрупа оглядала прилеглі підозрілі місця, аналогічні заходи проводили й інші наряди міліції. І незабаром по рації передали: спільний наряд батальйону патрульної служби та агентства безпеки «Тайфун» затримав двох осіб, за прикметами схожих на грабіжників. Під’їхавши до місця затримання, Люда побачила, що це і є її кривдники. Її сумочка знаходилась у них. На щастя, усе майно виявилося на місці – завдяки чітким та професійним діям правоохоронців, грабіжники просто не встигли позбутися доказів…

Зараз у всіх перипетіях цієї події розбирається слідчий Кам’янобрідського РВ ЛМУ УМВСУ в Луганській області майор міліції Руслан Глушко. Йому доведеться з’ясувати не тільки дії фігурантів злочину, але й встановити причини та мотиви, що спонукали їх до такого вчинок.

За статтею186 «Грабіж» Кримінального кодексу України за даний злочин передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк до чотирьох років.
______________________

* Імена фігурантів змінені

Андрій Пасічник, прес-служба ЛМУ УМВС України в Луганській області

 

You may also like...