Наиболее резонансные преступления и происшествия в Украине на 19.07.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 9 481 заявапро злочини.

За незаконне зберігання зброї затримано12осіб. У правопорушників вилучено пістолет, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї та 181 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 1 особу. Вилучено 24,7 кгнаркотичних засобів.
 
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 91 дорожньо-транспортну пригоду з потерпілими, у яких 15 осіб загинуло та 113 – травмовано.
 
У місті Джанкой Автономної Республіки Крим 17 липня у результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина однієї з республік кавказького регіону та громадянина сусідньої держави. Попередньо встановлено, що вони вдень 14 липня на околиці одного з селищ Джанкойського району заподіяли тілесні ушкодження жителю Дніпропетровська та жителю одного з селищ Запорізької області й намагалися заволодіти їх особистим майном.
 
У місті Запоріжжя 18 липня в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина однієї з республік кавказького регіону. Попередньо встановлено, що він на вулиці зазначеного міста, з хуліганських спонукань, заподіяв тілесні ушкодження місцевому жителю.
 
В одному з селищ Вінницької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцеву жительку. Попередньо встановлено, що вона ввечері 17 липня у своєму будинку, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, ножем убила свого сина, 1997 р.н., учня загальноосвітньої школи.
 
В одному з селищ Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано жителя міста Донецьк. Попередньо встановлено, що він уночі 17 липня в зазначеному селищі на подвір’ї домогосподарства місцевого жителя під час раптово виниклої сварки ножем убив місцеву жительку й заподіяв тілесні ушкодження господарю, від яких останній невдовзі помер.
 
У Чернівецькій області до суду направлено кримінальну справу відносно організованої злочинної групи в складі трьох жителів Одеської області та жителя Чернівецької області, які у листопаді минулого року в одному з селищ Чернівецької області скоїли розбійний напад на подружжя із застосуванням вогнепальної зброї.
 
У місті Стаханов Луганської області 18 липня був скоєний розбійний напад на помешкання місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні цього злочину затримано жителя міста Брянки.
 
У місті Запоріжжя 12 липня до ГУМНС України в Запорізькій області по спецлінії “101” зателефонував невідомий й зробив неправдиве повідомлення про закладення вибухівки в одному з гуртожитків. Вжитими заходами встановлено, що це безпідставне повідомлення, з хуліганських спонукань, зробив житель одного з селищ Запорізького району.
 
На Волині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб державного комунального підприємства. Вони впродовж трьох останніх років не перераховували кошти, отримані від споживачів за користування тепловою енергією на рахунок акціонерної компанії, а використовували їх на потреби підприємства, чим завдали збитки згаданій акціонерній компанії на загальну суму 53,6 млн. гривень. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).
 
На Тернопільщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб відкритого акціонерного товариства. Вони в 2009 році незаконно реалізували зібраний урожай сільськогосподарських культур, який знаходився в них у заставі та належав державному підприємству, чим завдали збитків державі на загальну суму 1,1 млн. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).
 
На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника Вузу. Він вимагав та отримав 16 тис. грн. хабара від двох жителів зазначеного Дніпропетровська за сприяння їм у вступі до вказаного навчального закладу. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.ч.2, 3 ст.368 КК України (одержання хабара).
 
У Луганській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника міського управління юстиції. Він вимагав та отримав 2 тис. грн. хабара від місцевого жителя за припинення виконавчого провадження відкритого відносно останнього. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).
 
 

You may also like...